Щатският долар е стабилен в сряда - инвеститорите смекчиха апетита си за поемането на риск преди публикуването на последните новини от заседанието на Федералния резерв, които ще разкрият бъдещите планове на Централната банка на САЩ за затягане на паричната политика и нивата на инфлация и безработица в най-голямата икономика.

Доларовият индекс, който измерва щатската валута спрямо кошницата от шест други основни валути, се повиши с 0,056% до 107,130, след като се понижи с 0,65% през нощта, написа Reuters.

Това движение отразява подобряването на рисковите настроения, тъй като акциите и облигациите се повишиха на фона на по-добрите корпоративни печалби и очакванията за по-бавни повишения на лихвените проценти от Фед, коментира Карол Конг, валутен стратег в Commonwealth Bank of Australia.

Еврото се повиши с 0,11% до 1,0313 долара, след като поскъпна с 0,6% през нощта, докато стерлингът последно се търгуваше за 1,1874 долара, като записа спад от 0,08% през деня.

Криптовалутите остават нестабилни, като биткойнът варира между загуби и печалби. Последно отчете ръст с 1,79% до 16 477 долара.

Търговците анализират отделни изказвания на служители на Фед, които дават сигнал за поддържане на силен ангажимент за намаляване на инфлацията, но изразиха подкрепа за по-бавно темпо на повишаване на лихвените проценти, ако това е оправдано.

В последния коментар президентът на Фед на Сан Франциско Мери Дейли предупреди за последствията от силно затягане, докато колегата й от Кливланд Лорета Местър подчерта, че иска да види устойчив спад на инфлацията преди да подкрепи паузата, предаде Trading Economics.

Инвеститорите също очакват икономическия доклад, който ще включва данни за безработицата, дълготрайните стоки и състоянието на пазара на жилищни имоти.