Съвременните условия в ски курортите без съмнение дават възможност и на най-неопитните да направят смели крачки в зимните спортове. Пистите са огромни и широки, постлани с качествена снежна покривка, а лифтовете са модерни и лесни за използване. Към това трябва да добавим и комплексно обслужване в самите ски курорти, чиято управа е помислила за всичко - от минутите, които прекарвате преди да облечете ски екипировката, до часовете за разпускане след това.

Ако сте от хората, които имат нужда от въведение в ски спортовете или изпитвате колебания в уменията си, може да се насочите към най-добрите ски курорти за начинаещи през 2022 г. Според доклад, публикуван в британското издание Condé Nast Traveler UK, сред тях се нарежда и родният Пампорово. Той изпъква на фона на конкурентите си във Франция, Швейцария, Австрия и Андора с достъпните си цени.

Лез Арк, Франция

Зад огромния ски курорт Лез Арк стои архитектът Шарлот Перианд. В края на 60-те години на 20 в. тя си поставя задачата да намери “перфектната хармония между небето, планинските поляни и човешкото същество“. Така се появява Les Arcs, място за около 30 000 души, една от чиито задачи е да насърчава хората да почиват в планината. Много от тях тогава тепърва започват да се учат да карат ски.

Обергургл, Австрия

Грандвалира, Андора

Мерибел, Франция

Пампорово, България

Саас Фее, Швейцария

Ла План, Франция