На 30-ти ноември, в 19:30 ч. Американският университет в Благоевград ще събере на едно място предприемачи, студенти и ентусиасти, които споделят общото желание за развитие на различни бизнес проекти, в рамките на тазгодишното издание на Startup Conference.

Конференцията е организирана от студентската организация StartUP@Blagoevgrad и има за цел да промотира и развива предприемаческия дух в Благоевград и страната. То е най-мащабната инициатива на клуба и представя множество обучителни и мотивационни лекции под формата на презентации, както и бизнес „работилници“.

По време на конферентната част, публиката може да посети лекции, водени от установени експерти в различни сфери и вдъхновяващи предприемачи в началото на своето развитие, за да научи от първо лице повече за различните аспекти на бизнеса.

Тази година лектори ще бъдат Христо Попов, Светозар Георгиев, Христо Бояджиев и Борис Колев.

Как се създава успешна стартъп среда – на фокус САЩЗа поредна година Съединените щати са лидер по отношение на стартъп екосистемата

Лекторите

Христо Попов е сериен предприемач с 12 стартирани бизнеса зад гърба си. Неговото последно начинание е консултантската компания FastTrack. Другите основани от него бизнеси са 100% Think Fresh, Familia Retail Stores, Mix Express Distribution, Brand Lab, eazyNET, Regent Street Enterprise, The Starts, Wishio и Etha.

Той има богат опит в корпоративния свят като мениджър в компаниите Shell, McKinsey, BI Group, Intersnack Bulgaria и SABMiller. Прекарва известен период от корпоративната си кариера в Тайван и Китай. Част от образованието му включва университетите Cambridge, Harvard, и Chicago University. Христо ще говори за най-важните моменти при стартирането на бизнес, както и за трите основни причини стартиращите бизнеси да се провалят.

Светозар Георгиев е съосновател на Telerik, Telerik Academy и CampusX. Той е и част от бордовете на „Заедно в час“ и Българска стартъп асоциация (BESCO).

Светозар, който е бивш възпитаник на Американския университет в България, ще говори за това колко е важно изграждането на правилната култура в един стартиращ бизнес за неговия успех.

Предприемачът, който умира от желание да успееСлед три близки срещи със смъртта и опасни предприемачески опити Зеб Евънс основава бизнеса, който му носи смисъл


Христо Бояджиев е основател на неправителствените организации Tuk-Tam и Parent Academy, като преди това има успешна кариера на ръководни позиции в Despark, Deloitte и Български енергиен холдинг.

Христо е завършил Международен мениджмънт в ESADE, Барселона. Той ще предаде най-важните уроци на хората, които са решили да се занимават със социално предприемачество.

Борис Колев също е сериен предприемач и основател на компаниите nPloy, NutriGen, Airate, JT International, XTREEMO и първата българска специализирана мрежа за корпоративна социална отговорност (КСО). През 2020 Борис Колев става част от Бизнес залата на славата, където също са хора като Стив Джобс, Хенри Форд и други.

Борис прекарва част от живота си в САЩ, развивайки един от своите стартъпи в Силициевата долина. Той ще говори за социалното предприемачество и как каузите могат да дадат сила на всеки предприемач да премине и през най-големите трудности.