Университет в Кипър провежда безплатен курс в метавселената, който може да се посещава безплатно. Единственото условие, за да се запишете, е да имате NFT. Допълнителен стимул да се включите в това обещаващото за бъдещето ви обучение идва от Binance, най-голямата крипто борса в света. Тя предлага стипендии за обучение в кипърския университет, съобщи Money Control.

Open Metaverse Initiative е инициатива на Департамента за цифрови иновации и Института за бъдещето (IFF) на Университета в Никозия (UNIC). Тя бе наскоро обявена и е насочена към академични, изследователски и политически въпроси, свързани с метавселената. Курсът акцентира върху отворените обществени системи и стандарти и се поддържа от основателя и главен изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао.

Днес той сподели в Twitter, че курсовете, които включват метавселената и NFT, са индикация, че „светът върви напред“.

До момента в курса, който ще се провежда предимно в блокчейн и в метавселената, са се записали повече от 14 000 студенти. За да се регистрирате за него, трябва да създадете NFT. Успешно завършилите го ще получат NFT сертификат, създаден в блокчейна на Ethereum, срещу малка такса, посочват от университета.

Binance налива $1 млрд. в криптопазара, за да го спаси от пълен крахСлед краха на FTX главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао е напът да стане новият спасител на криптоиндустрията

Онлайн курсът NFTs and the Metaverse продължава 12 седмици и дава възможност да получите ценни знания от преподаватели в UNIC и гост-лектори, които са водещи създатели и колекционери на NFT и Web 3.0 предприемачи и инвеститори. Сред тях е Punk 6529 -- един от най-големите колекционери на NFT в света и Баладжи Сринивасан, бивш технически директор в Coinbase.

Настоящото издание на курса вече е стартирало, но може да гледате всяко едно занятие със задна дата.

От сайта на UNIC научаваме, че университетът е първият в света, който стартира програма за обучение по дигитални валути - още през 2014 г. Днес той разполага с най-големия екип от професионалисти по криптовалути и блокчейн системи.