Илон Мъск планира да построи свой собствен град върху купени от него пасища и земеделски земи край столицата на Тексас, според документи и източници на The Wall Street Journal, запознати с проекта.

На срещи със собственици на земя и агенти по недвижими имоти Мъск и мениджъри на неговите компании са описали визията за нещо като тексаска утопия по поречието на река Колорадо, където неговите служители могат да живеят и работят.

Те са обсъдили и проучили изграждането на града в окръг Бастроп, на около 35 мили от Остин, което ще позволи на Мъск да наложи някои разпоредби в собствената си община и да ускори плановете си, според на хора, запознати с проектите му, допълва WSJ.

Те казват, че Mъск и неговите висши ръководители искат служителите на Boring, Tesla и SpaceX, да могат да живеят в нови домове на по-ниски от пазарните наеми.

Градът, който според източниците на WSJ ще се простира на около 3500 акра, ще се казва Snailbrook – препратка към историята на Boring Company, която работи по идеята на Мъск за свръхскоростен транспортен тунел.

Когато Мъск започва начинанието, той предизвиква служителите да изградят машини, които се движат „по-бързо от охлюв“, отбелязва WSJ.

Планираният град е в непосредствена близост до изграждащите се съоръжения на Boring и SpaceX, допълва изданието, и включва модулни жилища, басейн, открита спортна зона и закрит фитнес. Надписи, висящи от стълбове, гласят “Welcome, snailbrook, tx, est. 2021”

През 2020 г. Мъск обяви, че ще премести централата на Tesla и личната си резиденция от Калифорния в Тексас, обяснявайки това с разочарованието си от ограниченията, свързани с коронавируса в Калифорния.

Миналата година Tesla откри нова производствена база в Остин. SpaceX и Boring също имат фабрики в Тексас, като Boring е преговаряла с Остин за възможността за изграждане на тунели в града, според доклад от февруари на Austin American Statesman.