Звездата от "Приятели" Матю Пери обеща да премахне "злобните" препратки към Киану Рийвс от бъдещите копия на автобиографията си, съобщи BBC.

Актьорът, който играе Чандлър Бинг в сериала, многократно споменава колегата си от "Матрицата" в мемоарната си книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо".

На два пъти той пита защо Рийвс "все още се разхожда сред нас", докато "талантливи" актьори като Ривър Финикс са починали. (Пери визира отишлия си само на 23 години тийн идол в Холивуд и брат на носителя на "Оскар" Хоакин Финикс – б.р.).

"Казах една глупост. Беше подло", признава Пери в интервю по време на Фестивала на книгата на "Лос Анджелис Таймс".

Снимка на Дженифър Анистън отново срина InstagramЛюбимата на поколения актриса Дженифър Анистън призова своите фенове и всички останали да носят маски, за да защитят собственото си здраве и живота на другите

"Премахнах пасажите с името му, защото живеем на една и съща улица. Извиних му се публично. Във всички бъдещи версии на книгата, името му няма да присъства.", допълва още екранният Чандлър.

Той признава, че все още не се е извинил лично, но "ако срещна човека, ще му се извиня. "Беше много тъпо", добавя той.

Мемоарите на Матю Пери бяха публикувани миналата година и в тях той разказва за борбата с наркотиците и зависимостта към тях през цялата му кариера.

Актьорът описва Ривър Финикс, негов партньор във филма "Една нощ в живота на Джими Риърдън" от 1988 г., като гений, който е бил "много напред" за времето си.

Киану Рийвс изненада с подарък каскадьорите от „Джон Уик 4“Снимки на часовниците бяха споделени в Instagram, а на тях е видно, че всеки от часовниците е със специално лично послание.

"Ривър беше красив отвътре и отвън - твърде красив за този свят, както се оказа. Изглежда, че наистина талантливите момчета си тръгват рано. Защо творци като като Ривър Финикс и Хийт Леджър умират, а Киану Рийвс все още се разхожда сред нас?", пише Матю Пери.

Финикс умира през 1993 г. на 23-годишна възраст след свръхдоза кокаин и хероин. Хийт Леджър умира през 2008 г. от случайно предозиране на лекарства, отпускани с рецепта, припомня BBC.

Самият Пери се извини за шегата по адрес на Рийвс, като обясни, че е избрал името на актьора от "Джон Уик" на случаен принцип и е "голям негов фен".

"Извинявам се. Трябваше да използвам моето име вместо него", заяви той пред списание People минали октомври.