Култовият за поколения любители на научната фантастика космически кораб „Ентърпрайз“ е преминал през няколко сериала и филма през десетилетията, а сега феновете на Star Trek могат да изследват различните му версии колкото си искат онлайн. По този начин те могат да влязат замалко в обувките на друг емблематичен образ - капитан Жан-Люк Пикар.

Както съобщава Deadline, най-новата актуализация на интернет платформата Roddenberry Archive добавя 360-градусови виртуални възстановки на известния мостик на звездния кораб, както е представен в различните филмови продукции от франчайза. В уеб портала феновете мога да се насладят както на мостика на USS Enterprise от "Стар Трек: Оригиналният сериал", който се излъчва между 1966 и 1969 година, така и от продукциите "Странни нови светове" "Пикард", "Дискавъри".

AI подмладява с половин век Харисън Форд в новия „Индиана Джоунс“Благодарение на технологията, актьорът, който в момента е на 79 години, ще се превърне в своята 35-годишна версия


Те са подредени по времева линия, като феновете могат да си изберат конкретна версия, която искат да видят, и след това да разширят виртуалния мостик и да се разходят из него.

Roddenberry Archive е плод на многогодишно сътрудничество между наследниците на създателя на Стар Трек Джийн Родънбъри и компанията за облачна графика OTOY, а виртуалната разходка из мостика на „Ентърпрайз“ е най-големият им набор от дигитални архивни творби на платформата до момента. Той е представен с поредица видеоклипове, включително интервю с Уилям Шатнър, изиграл ролята на Джеймс Кърк в "Стар Трек: Оригиналният сериал", който е на фона на холографска версия на кабината на USS Enterprise от 1979 г.

Екипът на Roddenberry Archive работи по добавянето на още виртуални възстановки на снимачната площадка, които феновете ще могат да изследват в бъдеще, освен вече наличните. Един от проектите, по които се работи, е възстановка в мащаб 1:1 на целия космически кораб от филма "Стар Трек: Филмът" от 1979 г.