Вселената нa хитовата поредица Stranger Things продължава да се разширява, след като Netflix обяви анимационен сериал по един от знаковите си сериали.

Компанията все още не е разкрила много подробности за най-новия си проект, но се знае, че с него ще се занимава създателят на анимациите Glitch Techs и Fanboy & Chum Chum Ерик Роблес и Flying Bark Productions. Създателите на Stranger Things - братята Дъфър и продуцентът Шон Леви, също ще участват в новата продукция, посочва Engadget.

Странно завръщане: Stranger Things продължава като театрална пиеса в ЛондонХитовият научнофантастичен хорър ще заживее нов живот като театрална пиеса със заглавие


"Винаги сме мечтали за анимационен сериал Stranger Things в духа на анимационните филми от събота сутрин, които сме обичали, и да видим как тази мечта се реализира е абсолютно вълнуващо", казват братята Дъфър в изявление за Variety. "Не можем да бъдем по-развълнувани от това, което Ерик Роблес и екипът му са измислили - сценариите и художествените произведения са невероятни и нямаме търпение да споделим повече подробности”.

Оригиналният сериал вече е подновен за пети и последен сезон, но той и анимационното шоу далеч не са единствените проекти от вселената на Stranger Things, които се подготвят. По-късно тази година се очаква да се появи VR игра, а в края на 2023 г. на лондонския Уест Енд ще дебютира и сценично шоу.

Отделно, братята Дъфър със сигурност са си поставили амбициозни цели за следващите години, след като освен по анимацията Stranger Things те работят и по игрален сериал “Тетрадката на смъртта” (Death Note) (преди няколко години Netflix пусна игрален филм), както и по адаптация на "Талисманът", книга на Стивън Кинг и Питър Страуб.