Дългогодишното партньорство на Netflix и покемоните поема в неочаквана посока. Стрийминг платформата и The Pokémon Company представиха дългоочакваните подробности за предстоящия нов сериал, наречен Pokémon Concierge.

Новата продукция този път ще изследва по-малко позната страна от вселената на Покемон, която няма нищо общо с битките или улавянето на анимационните герои.

Pokémon Concierge ще запознае зрителите с изцяло нов персонаж в лицето на Хару, който е портиер в курорта Pokémon. Това всъщност е любимото място за бягство на всички покемони и техните треньори, където могат да се отпуснат и да релаксират.

Новината за предстоящото събитие беше придружена от много кратък и ясен, но уклончив официален трейлър, в който участва Псайдък, изглеждащ притеснен, както винаги. В трейлъра той се разхожда по плаж с бял пясък, следвайки човешки стъпки.

Компаниите не споделят подробности за актьорския състав, формата или дата на премиерата. Продукцията ще се появи "скоро", казват от Netflix. Въпреки това е сигурно, че може да очаквате различен стил и сюжет от обичайните приказки за Аш, Пикачу и екипажа.

За създаването на най-новия герой е използвана стоп-моушън анимация от японското Dwarf Studio.

"Netflix обещава изцяло ново визуално и сюжетно преживяване, включващо иновативна стоп-моушън анимация, чието действие се развива в света на покемоните", заявиха от стрийминг платформата. От малкото известни факти, които знаем досега, почитателите могат да са сигурни, че няма да видят нищо от обичайния формат на вселената на Покемон, с който са свикнали.

Netflix за първи път предостави съдържание за покемони на абонатите си през 2014 г., когато добави класическия телевизионен сериал и два филма, наред с други видеоклипове. Оттогава се появиха още услуги, включително ексклузивните "Пътешествия с покемони".

Сега стратегията остава същата: Netflix привлича все по-млади маси фенове, които могат се задържат и за други детски предавания, докато за The Pokémon Company е важно да представи марката пред поколение, което няма навика да гледа конвенционална телевизия.

Американец ще лежи в затвора заради Покемон картичкаМъж от американския щат Джорджия е осъден на три години затвор заради това, че е използвал държавни пари, отпуснати като помощ за справяне с пандемията COVID-19, за покупка на рядка колекционерска картичка

От Netflix зарадваха зрителите с още една добра новина: почти четири години след обявяването на приложението Pokémon Sleep то най-накрая е на път да се появи, като това се очаква да стане през лятото. Pokémon Sleep може да проследява в реално време съня ви. То включва Snorlax и професор Нероли, изследовател на съня на покемоните.

Идеята е да оставите телефона си до себе си, когато си легнете. Приложението ще анализира съня ви и ще го категоризира в един от трите вида: дрямка, заспиване и дълбок сън. Покемоните, които са склонни да спят по подобен начин, ще се събират около Snorlax. Колкото повече играете, толкова по-вероятно е да отключите редки стилове на сън за различни покемони.

Най-лудите колекции в светаХората събират какви ли не неща

Компанията Pokémon предостави и актуализация на Pokémon Go Plus + - физическо устройство, което се свързва с Pokémon Sleep и Pokémon Go. За първото от тях натискате бутона, когато си лягате, и отново, когато се събуждате, за да проследите данните за съня си, вероятно вместо да е необходимо телефонът ви да е до вас. Има вградена аларма, както и глас на Пикачу, който може да пее приспивни песни.

Докато сте навън, можете да използвате дисковидния Pokémon Go Plus +, за да завъртите автоматично PokéStops и да хвърляте Poké Balls в Pokémon Go, без дори да се налага да натискате бутона на устройството. В крайна сметка ще има начин да използвате данните за съня си и в Pokémon Go.

Pokémon Go Plus + следва оригиналния Pokémon Go Plus, който се появи през 2016 г., и Poké Ball Plus. Тя ще бъде налична на 14 юли и ще струва 55 долара, почти колкото нова основна Pokémon игра за Switch. Когато я свържете с Pokémon Go, ще можете да намерите очарователна версия на Snorlax, носеща нощна шапка, когато сте на лов за покемони.