Разни хора, разни фетиши. И от всеки фетиш може да се изкарват пари. Това важи с особена сила във време, в което хората живеят повече онлайн, отколкото в реалния свят. Задоволяването на подобни желания е по същество предоставяне на услуга, дребен бизнес, ако щете.

И затова не е учудващо, че някои хора си докарват прилични доходи по този начин.

Криси е бивша фризьорка и настоящ еротичен модел. По-точно не цялата, а само краката ѝ, пише Insider. Тази млада дама успява да изкара по около 5000 долара месечно от снимки на долните си крайници.

Клиентите си среща в специализирания сайт FunWithFeet. Това е място, което среща желаещите да продават с желаещите да купуват.

Криси си прави профил в сайта по време на пандемията. По онова време работата ѝ страда заради антиковид ограниченията. Тогава тя е едновременно фризьорка и барманка. И при двете позиции обаче си е избрала сектори, ударени много силно от мерките. Така остава почти без доход.

Преди това научава, че много хора изкарват допълнителни пари от платформата OnlyFans. Там обаче ситуацията е по-особена – моделите често пъти снимат и лицата си, пускат и доста разголени кадри. В бизнеса с крака подобно нещо няма. Тук клиентите са съсредоточени в една определена част от тялото. Иначе казано – никой не се интересува от грима ти. Но педикюрът е друга тема.

„По време на пандемията наистина не знаех дали на следващия ден няма да ме уволнят. Затова започнах да проучвам и други опции“, казва Криси.

Така къде по случайност, къде по принуда започва кариерата ѝ на модел. В първите няколко месеца 32-годишната жена е съсредоточена върху набиране на „фен база“. Това означава както пускане на снимки, така и доста съвсем обикновени разговори с последователите. В тях няма нищо сексуално, обяснява Криси.

„В девет от десет случая обикновеният клиент просто иска да си говори с някого. Виждат снимка и се опитват да си представят какъв е човекът“, разказва тя.

Сега ситуацията е друга. Криси прекарва между три и пет часа всеки ден в платформата, работейки. Прави различни неща, повечето по заявка на клиентите.

Понякога може да прави снимка или видео. Друг път продава използваните от нея чорапи на фенове. Това не е евтино удоволствие – цената му може да удари и 500 долара. Клиентите плащат за свежи снимки и мръсни чорапи, тъй да се каже.

Ето един пример за ежедневната ѝ работа. Сваля обувките и чорапите си. Стъпва в пръстта, вади телефона и снима краката си. После спира камерата и хуква боса. След това снима как чисти калта. Тази сценка струва 300 долара, а Криси обяснява, че клиентът, който я е поръчал, е голям фен на „Властелинът на пръстените“.

Друг вариант – по няколко пъти на ден тя поства снимки на пръстите на краката си. Първият ѝ пост е на току-що направения ѝ педикюр. Платформата позволява на клиентите да разглеждат снимки, подобно на социална мрежа и след това да си поръчат нещо определено от конкретен модел.

Ще има ли секс във филмите след пандемията?Снимките на филми по света спряха заради разпространението пандемията от COVID-19

Да си клиент на Криси не е евтино. Младата жена обяснява, че взима между 300 и 500 долара в зависимост от това каква задача ѝ е поставена. Ако клиентът поиска снимки на френски педикюр или на определен цвят лак, цената е 300 долара. За видеото за фена на „Властелинът на пръстените“ обаче цената вероятно ще е около 500 долара. Криси снима с телефона си и преди да се захване с тази работа няма никакъв опит – нито като оператор, нито като монтажист. След като видеото бъде платено, то става собственост на клиента завинаги и той може да го гледа колкото пъти поиска. Цената зависи и от нужната за заснемането подготовка.

„Всичко се плаща. Аз предоставям услуга“, казва Криси.

Тя допълва, че към днешна дата успява да изкара по около 5000 долара месечно. Затова и решава да превърне „моделстването“ в основна работа. Твърди, че е ще я върши, докато ѝ омръзне, но не мисли, че това ще се случи скоро.

Каква е тази платформа?

FunWithFeet е бизнес, който залага на еротичните фантазии. Там се намират снимки както на жени, така и на мъже. Има много различни категории – например високи токчета, сандали и т.н. Платформата насърчава всеки да се присъедини. Има и някои съвети за бъдещи дребни бизнесмени с фотогенични крака. Първият е: „Обичайте краката си! Не бихте могли да продавате снимки, ако не ги обичате“.