Снимките на петия и последен сезон на хитовата поредица Stranger Things спряха заради стачката на сценаристите.

Съавторите Мат и Рос Дъфър, известни като братята Дъфър, публикуваха изявление в Twitter акаунта на сериала на Netflix.

"Въпреки че сме развълнувани да започнем продукцията с нашите невероятни актьори и екип, това е невъзможно докато трае тази стачка", пишат Дъфърс.

"Надяваме се скоро да бъде постигната справедлива сделка, за да можем всички да се върнем на работа. #wgastrong."

Стачка на сценаристи парализира телевизионната и филмовата индустрияГилдията на сценаристите обяви ефективни стачни действия с искания за по-добри условия

Миналия месец Netflix обяви, че ще снима и анимационен сериал по Stranger Things.

Компанията не разкрива много подробности за най-новия си проект, но се знае, че с него ще се занимава създателят на анимациите Glitch Techs и Fanboy & Chum Chum Ерик Роблес и Flying Bark Productions. Създателите на Stranger Things - братята Дъфър и продуцентът Шон Леви, също ще участват в новата продукция, посочва Engadget.

Новият пети и последен сезон на сериала и анимационното шоу далеч не са единствените проекти от вселената на Stranger Things, които се подготвят.

Странно завръщане: Stranger Things продължава като театрална пиеса в ЛондонХитовият научнофантастичен хорър ще заживее нов живот като театрална пиеса със заглавие

По-късно тази година се очаква да се появи VR игра, а в края на 2023 г. на лондонския Уест Енд ще дебютира и сценично шоу.

Отделно, братята Дъфър със сигурност са си поставили амбициозни цели за следващите години, след като освен по анимацията Stranger Things те работят и по игрален сериал със заглавие "Тетрадката на смъртта".