Основателят на Amazon Джеф Безос и партньорката му Лорън Санчес са сгодени, съобщи близък до двойката източник пред CNN.

Засега не са известни допълнителни подробности за предложението за брак или предстоящите сватбени планове.

Безос и Санчес, бивша телевизионна водеща, за първи път оповестиха връзката си през 2019 г. Подробностите за съвместния им живот обаче се пазят в тайна, с изключение на съвместните им появи на публични събития.

През 2022 г. двойката разговаря със CNN в дома си във Вашингтон за първото си съвместно интервю, в което говори за филантропската си дейност в посока благотворителните каузи на Джеф Безос.

Бурната двегодишна връзка на най-богатия човек в света и неговата приятелкаПрез януари 2019 г. медиите гръмнаха, че главният изпълнителен директор на Amazon и неговата съпруга Маккензи се развеждат след 25 години брак. Часове по-късно стана ясно, че Безос има връзка с Лорън Санчес, телевизионна водеща и пилот на хеликоптер

Санчес заяви, че двамата са "наистина страхотни съотборници", но допълни, че могат да бъдат и "малко скучни".

От своя страна Безос описва журналистката, носителка на награда "Еми", като "най-щедрия, най-сърдечния човек, който някога може да срещнете", и признава, че за него тя е "вдъхновение".

Преди да започне връзката си с водещата, Джеф Безос беше женен за Макензи Скот в продължение на 25 години, а двамата имат 4 деца. Санчес беше омъжена за холивудския агент Патрик Уайтсел в продължение на 13 години, преди да финализира развода си през 2019 г. Тя има три деца, допълва CNN.