Основателят на Amazon.com Inc. Джеф Безос насочи погледа си не към изкуствения интелект и роботиката, а към съвсем друга сфера - логистиката, съобщава специализираната платформа Benzinga.

Като основател на една от най-мащабните логистични мрежи в света, Безос е пионер в много отношения. Включително в бързата доставка в рамките на два дни или на същия ден, доставката с дрон и други предприемчиви идеи, които днес оформят стандартите за логистика. Именно поради това до известна степен не е учудващо, че милиардерът продължава да инвестира в сектора. Освен това, ако има нещо, което може да бъде подобрено в логистичната индустрия, Безос определено е сред хората, които го знаят.

Един от стартъпите, в които северноамериканският предприемач реши да инвестира, е HempNFibers. Той произвежда биогорива на базата на коноп за логистичната индустрия.

Не се знае много за стартъпа, тъй като инвестиционното предложение беше в предварителната фаза на компанията, което обикновено е един от първите инвестиционни кръгове на стартъпа, така че все още е в начален стадий. Въпреки това, изглежда за Безос залага на нарастващата тенденция на алтернативни биогорива и продукти на основата на коноп.

Джеф Безос за Черния петък: Не купувайте телевизори, хладилници или колиЗаради кризата в Amazon ще се направят сериозни съкращения на хора

Друга ключова инвестиция на Безос виждаме в стартъпа Beacon. Това е дигитална верига за доставки и платформа за превоз на товари, разработена за оптимизиране на веригите за доставки. Платформата обединява на едно място данни по цялата верига на доставки и ви позволява да получите достъп до тях, за да рационализирате логистичния процес. Това помага на компаниите да проследяват своите товари в реално време и да вземат решения въз основа на проблеми, които могат да възникнат по пътя.