През юни потребителите на А1 Xplore TV ще могат да избират между нови филмови заглавия в разнообразни жанрове и множество анимации по случай Международния ден на детето. Сред актуалните предложения в А1 Видеотека този месец са българският филм „МАЙКА“, историческата драма „Вавилон“ и анимацията „Приключението на мумиите“.

Вдъхновяващият български филм „МАЙКА“ на режисьорката Зорница София разказва една вълнуваща история за алтернативно родителство, за родителството като избор и начин да направиш света по-добро място. Продукцията, базирана на историята на действителен човек - театралния режисьор Елена Панайотова, показва пътя, по който една жена преоткрива силата и смисъла на думата „Майка“. Главната героиня (Дария Симеонова), която не може да има свои биологични деца, избира да инвестира таланта си за тези, които имат по-малко и от нея, децата в риск, за да стигне до Кения, където помага на хиляди деца-сираци да мечтаят. Филмът „МАЙКА“ зарежда, вдъхновява и дава шанс на зрителите да открият истинската същност на родителството - учението да даваш. Филмът заразява с вярата, че всеки човек може да промени света за по-добро, само трябва да започне, понякога с най-малките неща.

„Вавилон“ е историческа драма, която проследява животите на актьора Джак Конард, в ролята Брад Пит, новоизгряващата звезда Нели ЛаРой, изиграна от Марго Роби и Мани Торес (Диего Калва). Филмът олицетворява прехода на Холивуд от нямо към звуково кино в края на 20-те години, който е белязан от поквара, блясък и големи мечти. Животите на тримата главни герои се преплитат в неочаквани обрати и показват човешката същност от най-красивата до най-суровата ѝ форма. „Вавилон“ предлага палитра от емоции и нестандартни преживявания на кинофеновете.

Забавната анимация „Приключението на мумиите“ отвежда три древноегипетски мумии в днешен Лондон, където ги очакват куп приключения и забавни случки. След като археологът лорд Карнаби прониква в пирамидата и успява да открадне семеен пръстен, трите мумии напускат древен Египет, за да поемат на приключенско пътешествие заедно с домашния си любимец крокодил. Докато се опитват да си върнат изгубената семейна реликва мумиите се срещат с особеностите на настоящия живот и предизвикват поредица от нестандартни случки.

По случай празника на детето, през месец юни абонатите на A1 Видеотека ще могат да се насладят и на поредица от детски филми, сред които „Миньоните 2“, „Ела, изпей!“, „Круд: Нова епоха“, “Котаракът в чизми“, „У дома“, „Чудовища срещу извънземни“ и още много други. Филмите могат да се наемат за 48 часа, през които да се гледат неограничен брой пъти в платформата А1 Xplore TV.

Във Видеотеката на Xplore TV зрителите могат да избират между повече от 25 000 сериали и филми от разнообразни жанрове. Платформата предлага нови заглавия от чуждестранни и български продукции всеки месец, а технологията с изкуствен интелект я превръща в „приятел“ на зрителя, като предлага съдържание според предходните предпочитания.