Американската музикална звезда Тейлър Суифт е най-горещият изпълнител за лятото, според StubHub, който публикува преглед на летните турнета за 2023 г.

StubHub класира изпълнителите въз основа на предварителните продажби на билети към 26 май.

Суифт е безспорният номер 1 в списъка, като билетите за 24-те дати от турнето ѝ Eras се продават средно за 920 долара за брой. Турнето включва 52 концерта на различни стадиони в САЩ.

Билетите за концертите на певицата на стадион "Метлайф" край Ню Йорк този уикенд се продаваха за минимум 1100 долара, а „на черно“ сумата достигаше до космическите 10 000 долара, отбелязва CNBC.

The Eras Tour е шестото турне на Тейлър Суифт и първото, след като отмени планираната концертна обиколка в подкрепа на седмия си студиен албум Lover (2019 г.) поради пандемията.

Суифт описва турнето Eras Tour като пътешествие през всички свои "музикални ери". Това е второто изцяло стадионно турне на певицата след Reputation Stadium Tour от 2018 г.

Счупена китара на Кърт Кобейн бе продадена на търг за близо $600 000Очакваше се сглобената китара, която не може да се използва, да бъде продадена за между 60 000 и 80 000 долара

Дългоочакваното турне предизвика грандиозен скандал още преди да започне. При безпрецедентно търсене на билети, 3,5 милиона души се регистрираха в програмата за предварителна продажба на Ticketmaster.

Въпреки че уебсайтът на платформата се срина веднага след старта на предварителната продажба на 15 ноември 2022 г., в този ден бяха продадени над 2,4 милиона билета за турнето, което счупи рекорда за най-много продадени билети за концерт на изпълнител в рамките на един ден.

Платформата Ticketmaster получи широка обществена критика в допълнение към обвиненията в монопол в концертния бизнес. За проблема беше уведомено Министерството на правосъдието, стигна се до разследване и изслушване в Конгреса.

Ticketmaster се извини на Суифт и нейните фенове, но това не беше достатъчно и много от потърпевшите заведоха съдебни искове, съобщиха световните агенции.

Адел, Ед Шийрън, Хари Стайлс… Кои са най-богатите жители на ОстроваМинистър-председателят Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти са в челните места по богатство

Тейлър Суифт е носителка на 225 награди, сред които 11 награди Грами и 16 американски музикални награди, 11 CMA, 8 ACM, 34 Billboard Music Awards и една Brit, по данни в Wikipedia.

Нейните песни са изтегляни 130 милиона пъти. Всеки от албумите й е продаден в поне 4-милионен тираж в САЩ: Fearless (7,0 млн.), Taylor Swift (5,5 млн.), Speak Now (4,5 млн.), Red (4,1 млн.) и 1989 (5,4 млн.).

В класацията на StubHub за най-продавани билети плътно зад Тейлър Суифт стои поп дивата Бионсе, като 42 дати от световното ѝ турне "Renaissance" се продават средно за 322 долара всяка, според данни на StubHub.