Four Seasons Hotels and Resorts официално стартира Naviva – луксозно къмпинг разширение на курорта на веригата Punta Mita в Мексико.

Глемпингът разполага с 15 палатки, престоят в които започва от $3950 на вечер, пише Insider.

С площ от около 200 дка, новият открит курорт е един от най-малките на бранда, но това се компенсира от буйните гори наоколо, които дават на клиентите усещането за истинско потапяне в природата.

Размерът на двуместните палатки варира от около 120 до 160 кв. м.

fourseasons.com/naviva

Освен климатици и вътрешни вани, всяка петзвездна палатка има собствена частна тераса с басейн, шезлонги и външен душ.

fourseasons.com/naviva

Личен водач е на разположение на гостите, за да им помогне в организирането на ваканционните маршрути, които могат да включват риболов, походи, дегустации на кафе, йога студио, фитнес залата на открито.

fourseasons.com/naviva

Има и изобилие от удобства на място, като ресторант и хижа темаскал за персонализирани церемониални сесии.

Освен частните басейни към палатките, глемпинг курортът разполага и с по-голям басейн, частен плаж с дължина около 200 м и две спа пространства.

fourseasons.com/naviva

Еко-пътешествениците ще се радват да чуят, че курортът използва слънчева енергия, електрически превозни средства и „ефективни водни системи и естествен дренаж“, според компанията.

Гостите също така имат достъп до по-големия курорт Punta Mita на Four Seasons, който включва 10 ресторанта и бара, две голф игрища и три басейна.

fourseasons.com/naviva

Four Seasons е само една от многото хотелиерски компании, които навлизат на растящия пазар на луксозни къмпинги, който се оценява на 2,35 милиарда долара за 2021 г., според Grand Views Research.

Компанията за пазарни проучвания казва, че тази стойност ще продължи да се увеличава всяка година, докато достигне 5,94 милиарда долара през 2030 г.