Кайран Куази e най-новият софтуерен инженер в SpaceX, който е преминал успешно „технически предизвикателния“ и „забавен“ процес на интервю.

Различното при него е, че той е само на 14 години.

Куази, който започва да учи компютърни науки на 11-годишна възраст, ще се дипломира този месец в инженерното училище към университета Санта Клара в Калифорния, съобщава Insider.

Той ще се присъедини към подразделението Starlink – сателитната интернет услуга на SpaceX – става ясно от негова публикация в LinkedIn.

Каузи, който става най-младият човек, завършил инженерното училище към университета Санта Клара, планира да се премести от Плезантън, Калифорния, с майка си, за да започне работа в SpaceX в Редмънд, Вашингтон, според материал на Seattle Times.


Колкото по-големи са мечтите на децата, толкова по-далеч могат да стигнатМечтите са също толкова важни, ако не и повече, от коефициента на интелигентност или социално-икономическия профил на семейството

Необикновеното пътуване на Куази към SpaceX започва на 2-годишна възраст, когато той може да говори с цели изречения. В детската градина разказва на други деца и учители новини, които е чул по радиото, според Los Angeles Times.

Когато е на 9, родителите му установяват, че учебната програма за трети клас не е достатъчно предизвикателна за него – и му помагат да се запише в обществен колеж в Калифорния.

„Чувствах се така, сякаш вече уча на нивото, на което трябваше да уча“, казва Каузи пред LA Times.

Няколко месеца по-късно той получава стаж като сътрудник в областта на изкуствения интелект в Intel Labs и на 11-годишна възраст се прехвърля в университета Санта Клара, за да учи компютърни науки и инженерство.


Не страстта е искрата, а усилието. 5 прости съвета от милиардера Марк КюбанЗащо е важно да полагате усилия и кои са инвестициите, които ще ви се отплатят завинаги?

Миналата година Каузи прекарва 4 месеца като стажант по машинно обучение в компанията за киберразузнаване Blackbird.AI, според профила му в LinkedIn. Той е помагал за проектирането на инструмент, сигнализиращ дали дадено съдържание в социалните медии е било манипулирано, пише още в профила му.

„Много хора мислят, че пропускам детството си, но това не е вярно“, казва Куази.


„Мечтата ми е да се занимавам с нещо, което решава предизвикателни проблеми, прилагайки радикални иновации в услуга на общото благо“, пише още той в биографията си в LinkedIn.