"Един от най-големите червени флагове в профилите за запознанства е негативизмът", категорична е Рейчъл ДеАлто, главен експерт по запознанства в платформата Match.com.

"По-скоро бих приела човек, който живее в мазето на родителите си, вместо човек, който е негативен", допълва тя, цитирана от CNBC.

Как точно изглежда един негативен профил?

Профилите, които включват фрази като "Не се свързвай с мен, ако…" или "Не искам да се срещам с никой, който харесва…", обикновено принадлежат на човек, който не е в добро настроение за запознанства, обяснява ДеАлто.

Хората, които имат негативно отношение към онлайн приложенията, но въпреки това са техни потребители, обикновено използват фрази като "защо изобщо съм тук".

"Никоя връзка няма да се развие добре, ако човекът срещу вас от самото начало е в това негативно състояние. Ако се опитвате да се свържете с такъв човек, трябва да се подготвяте за неуспех.", допълва експертът.

Ще имате по-голям шанс да намерите дългосрочен партньор, ако се свържете с човек, който изброява в профила си какво иска да открие, а не какво отхвърля. Това не само е сигнал, че той е по-добро състояние на духа, но и ви позволява да видите какви са някои от ценностите му.

Кой написа това любовно писмо? Свети Валентин в ерата на ChatGPTНово проучване на McAfee предполага, че посланията, подпомогнати от AI, могат бързо да променят природата на ухажването

Най-успешните двойки се придържат към три основни ценности, казва Деалто. Това са:

Финанси: Съгласни са да управляват общ бюджет с друг човек

Семейство: Имат визия за семейно планиране в бъдеще

Начин на живот: Отделят време за общи дейности като пътуване или спорт

Разбира се, всичко това няма да бъде уточнено в профила, но ако има семейни снимки или такива на физически активности, това показва целенасоченост, обяснява експертът.

"Най-важното нещо, което винаги казвам на хората, е да си дадат шанс. Ако имате сходни ценности и някой отговаря на вашите изисквания, дайте му шанс.", допълва експертът.