Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт е обвинен в изнасилване, трафик на хора и създаване на организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени, съобщи BBC.

Брат му Тристан и двама негови сътрудници също са обвинени. Всички те категорично отричат.

Братята Тейт бяха арестувани за първи път в дома им в Букурещ през декември, припомня BBC. През март по решение на румънски съдия те бяха осовбодени под домашен арест.

В обвинителния акт, депозиран в съда в Букурещ, се казва, че през 2021 г. четиримата са създали организирана престъпна група, която е извършвала трафик на хора в Румъния, но и в други държави, включително САЩ и Обединеното кралство.

Посочени са 7 предполагаеми жертви, които вероятни са вербувани от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак.

По-късно предполагаемите жертви са били отведени в сгради в окръг Илфов в Румъния, където са сплашвани, поставяни под постоянно наблюдение и контрол, се посочва в изявлението на румънската прокуратура.

Твърди се, че обвиняемите са принуждавали жените да участват в порнографски снимки, които по-късно са споделяни в социалните медии.

22-годишен продаде платформа по модела на OnlyFans за 65 милиона долара Единствената разлика е, че в неговата платформа няма голо съдържание

Един от обвиняемите е обвинен в двукратно изнасилване на жена през март 2022 г., се казва в изявлението.

На обвиняемите са конфискувани активи, включително имоти, автомобили и над 300 млн. долара в криптовалута.

Процесът няма да започне веднага и се очаква да отнеме няколко години. Сега румънски съдия разполага с 60 дни, за да се запознае с материалите по делото, преди то да бъде изпратено на съд.

Екипът по връзки с обществеността на братята Тейт заяви: "Макар че тази новина несъмнено е предвидима, ние приемаме възможността, която ни предоставя, да докажем тяхната невинност и да оправдаем репутацията им."

Обвинителният акт "ни позволява да представим цялостен набор от доказателства, старателно събирани и подготвяни във времето, които несъмнено ще обосноват твърденията на братята за тяхната невинност", допълват от екипа.

Все още се разследват и обвинения, които могат да доведат до отделен обвинителен акт, включително пране на пари и трафик на непълнолетни.

Франция прие закон за строг контрол на инфлуенсърите Действията им поставиха маркетинга в социалните мрежи пред лавина от критики

През 2016 г. Андрю Тейт, бивш кикбоксьор от британско-американски произход, беше отстранен от британското риалити Big Brother заради видео, в което изглежда, че напада жена.

След това той придоби печална слава в интернет, като Twitter го блокира заради думите му, че жените трябва да "носят някаква отговорност" за това, че са били сексуално насилвани.

Въпреки забраните в социалните мрежи, инфлуенсърът придоби популярност, особено сред младите мъже, като популяризира това, което представя като свръхмъжествен и свръхлуксозен начин на живот, допълва BBC.