От Барби до новата Мисия невъзможна, BBC изброява филмовите премиери, които не са за пропускане този месец.

Barbie

"Трябва да признаем, че има много хора, които не са фенове на Барби", казва звездата в главната роля и продуцент на филма Марго Роби пред Алиса Бейли във Vogue.

"И всъщност не са просто безразлични. Те активно мразят Барби.", допълва тя.

В комедията на Грета Гъруиг ("Лейди Бърд", "Малки жени") заедно със съавтора й и партньор Ноа Баумбах ("История на брака", "Бял шум"), Барби и Кен (Райън Гослинг) излизат извън съвършената, розова, пластмасова страна на мечтите и се озовават в реалния свят.

Филмът излиза по кината на 21 юли


Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem

Костенурките Нинджа се появяват за първи път през 1984 г. в малък независим комикс, който пародира Daredevil, X-Men и други популярни супергерои.

Творенията на Кевин Ийстман и Питър Лърд се радват на собствен анимационен сериал и линия играчки, последвани от шест филма.

Филмът излиза по кината на 31 юли


They Cloned Tyrone

Това е висококонцептуална научно-фантастична комедия, която може да се получи, "ако "Шоуто на Труман" изпие бутилка водка", казват създателите на лентата.

Трима герои откриват тайна лаборатория под магазин, в която правителствени учени провеждат експерименти с клониране.

Но те не са отговорни граждани или амбициозни следователи, а наркодилър, сутеньор и проститутка или "най-лошите възможни кандидати, които да бъдат вкарани в центъра на конспирация".

Филмът излиза на 21 юли в Netflix


Oppenheimer

Биографичен филм за Робърт Опенхаймер, физикът теоретик, помогнал за разработването на първите ядрени оръжия.

Емили Блънт е в ролята на съпругата му, а звездният актьорски състав включва Робърт Дауни младши, Мат Деймън и Флорънс Пю.

"Това е просто невероятна идея - хората правят изчисления, разглеждат връзката между теорията и практиката, и решават, че има много малка вероятност да унищожат целия свят. Това е най-драматичният момент в историята.", казва режисьорът на Кристофър Нолан.

Филмът излиза по кината на 21 юли


Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Итън Хънт (Том Круз) и неговата вярна група тайни агенти научават за ново смъртоносно оръжие, което може да причини... е, не обръщайте внимание на сюжета.

Важен е той, а възможността да видим Круз да изпълнява все по-екстремни каскади. В този случай той се спуска с мотоциклет от ръба на скала в Норвегия и пада от височина 4000 фута, преди да се отвори парашутът му.

"Но едва когато се качих на планината, осъзнах колко смъртоносно страхотно е цялото нещо... Беше възможно да загубим главния си герой. Беше истински страшно. Но, Боже мой, беше толкова вълнуващо.", казва Саймън Пег, който е станал свидетел на каскадата.

Лентата излиза на голям екран на 12 юли


My Name is Alfred Hitchcock

Това не е обикновен документален филм за Хичкок.

Сценарист и режисьор е Марк Казънс, а подходът му е да разгледа шест теми, които преминават през трилърите на Майстора на съспенса.

Най-смелата част обаче е, че документалният филм е разказан от самия Хичкок - или поне така изглежда.

Казънс пише сценарий от гледната точка на режисьора, а импресионистът Алистър Макгоуън го чете с глас, който е изключително близък до истинския.

Филмът излиза на 21 юли в Обединеното кралство

Talk to Me

Дебютният филм на австралийските близнаци Дани и Майкъл Филипу доказва, че те са отлични сценаристи и режисьори.

Talk to Me представя Миа (Софи Уайлд), млада жена, която скърби за загубата на майка си. За да се развесели, тя отива на парти, където забавлението включва държане на керамична ръка и използването ѝ за връзка с духовете на мъртвите.

Проблемът е, че Миа толкова много иска да се събере с майка си, че продължава да играе играта дълго след като тя започва да пуска зли духове в нашия свят.

Talk to Me е ужасяващо хорър предложение благодарение на силни изпълнения, страховит дизайн на създанията, кръв и практически ефекти, които ще ви разтърсят и смразят гръбнака ви. Ако търсите страховито плашещо забавление, не забравяйте да протегнете ръка и да се докоснете до този филм", казват от екипа.

Премиерата на голям екран е от 26 юли


The Miracle Club

Един от най-популярните поджанрове на 2023 г. е трогателната комедия за приятелки на определена възраст, които отиват заедно на пътешествие.

След "80 за Брейди" и "Книжен клуб", най-новият пример за това е The Miracle Club.

Действието се развива през 1967 г., а Маги Смит и Кейти Бейтс са в ролите на дъблинчанки от работническата класа, които пеят в местен конкурс за таланти и отиват до Франция. В автобуса е и някогашната им приятелка, изиграна от Лора Лини, която от 40 години е в САЩ.

Филмът излиза на 14 юли в САЩ и на 29 септември в Обединеното кралство


Joy Ride

Номинирана за "Оскар" за ролята във "Всичко, навсякъде, наведнъж", Стефани Хсу се завръща на големия екран в комедия за ужасно пътуване, режисирана и написана от Адел Лим. Хсу играе една от четири приятелки, които пътуват до Китай.

Joy Ride е нагледен пример за това колко важно е представянето на екрана и доказва, че азиатско-американските комици могат да бъдат също толкова забавни, хапливи и успешни, колкото и техните бели колеги", казва Мариса Мирабал в Indiewire.

"Освен тематичните елементи, свързани с идентичността и приятелството, Joy Ride предлага една комедия, която дава различна перспектива за секса и наркотиците, и преодолява пропастта между поколенията."

Филмът е на голям екран от 6 юли


Insidious: The Red Door

Insidious: The Red Door в петият филм от хитовия франчайз на Джеймс Уан и Лий Уанъл.

Първите два филма Insidious разказваха за Джош и Ренай Ламбърт, чийто малък син установява контакт със сфера, наречена "По-нататък".

Филмът е на голям екран от 5 юли