Dolce&Gabbana избра естествения пейзаж на Алберобело, за да представи най-новата си колекция висша мода, съобщиха италианските медии.

Емблематичният квартал Монти в Алберобело, който от близо три десетилетия е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, се превърна в декор за сензационното шоу на Стефано Долче и Доменико Габана, колекция Alta Moda 2023.

Ревюто в Алберобело представлява първата част от "Голямото турне" на дизайнерската къща, посветено на Белпаезе, а колекцията остави без дъх зрителите и ВИП гостите на спектакъла.


Сн. Facebook/ Camera Nazionale della Moda Italiana

На първия ред беше цяла плеяда от знаменитости, сред които актрисата Хелън Мирън, която от години е редовен гост на Dolce & Gabbana, Ким Кардашиян, която сътрудничи на колекцията, представена в Милано през септември миналата година и е лице на рекламните кампании от миналия сезон; супермоделът Роузи Хънтингтън Уайли, както и звездата от големия екран Крисчън Бейл.

Топ моделите дефилираха по калдъръмените улички на високи токчета и пантофки, разхождайки тоалетите, посветени изцяло на културата и емблематичните символи на Алберобело – трулите.


Сн. Facebook/ Camera Nazionale della Moda Italiana


Сн. Facebook/ Camera Nazionale della Moda Italiana

Облеклата в колекцията са изцяло посветени на традициите в региона Пулия, които мигновено разказват историята на Южна Италия, така разпознаваема във визията на Доменико Долче и Стефано Габана, пише tgcom24.


Сн. Facebook/ Camera Nazionale della Moda Italiana

На модния подиум имаше много черно - цвят, скъп на двамата дизайнери, но и бяло, червено и синьо.

Доминираха коприна, органза и дантела – материи, които позволяват на бельото да бъде на преден план, защото съблазняването, показано или нашепнато, е винаги на мода, сезон след сезон.


Сн. Facebook/ Camera Nazionale della Moda Italiana

Визии с поли от плетени кошници, украшения за глава във формата на трули и бродирани рокли в комбинация с тюл, кралски пелерини, инкрустации от скъпоценни камъни: всяко творение в колекцията е произведение на изкуството, ръчно изработено от шивачките на миланското ателие в сътрудничество с местни творци, които са предоставили на Haute Couture тайни от традициите на Пулия, предавани от поколения наред.