"Eastern & Oriental Express" се завръща на релсите.

Компанията за луксозни пътувания Belmond съобщи, че услугите ще бъдат подновени през февруари 2024 г.

Пътническият влак, изживяването в който се смята за едно от най-луксозните железопътни пътувания в Азия, започва да функционира през 1993 г., като свързва Банкок със Сингапур.

Той спира да се движи през 2020 г. в началото на пандемията, пише CNBC.

Догодина Eastern & Oriental се завръща с 15 вагона, включително два вагон-ресторанта, един вагон-пиано бар и един вагон за наблюдение на открито.

Осемте спални вагона ще имат три категории кабини - Pullman, State и Presidential - всички с климатик и самостоятелни бани.

Резервациите за 2024 г. започнаха с цени от 3410 долара на човек за тридневно пътуване, което включва всички ястия, напитки и планирани дейности.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Новата услуга ще изпълнява две сезонни пътувания, като и двете ще тръгват от Сингапур и ще пътуват до Малайзия.

"The Essence of Malaysia" ще се изпълнява от ноември до февруари.

Маршрутът ще преминава през Куала Лумпур, с гледка към кулите близнаци Петронас - някога най-високите сгради в света, преди да отпътува за популярните острови Лангкави и Пенанг по протежение на Западна Малайзия.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Гостите ще могат да се гмуркат в морския парк Palau Payar, да вземат участие в курс по готварство в Перанакан и да се запознаят със "световното наследство на ЮНЕСКО, оживеното улично изкуство и вълнуващата хранителна сцена" в Джордж Таун.

От март до октомври пътниците могат да се качат на влака по маршрута "Wild Malaysia". Той спира в източната част на Малайзия, за да разгледа дъждовните гори на националния парк Таман Негара, преди да се отправи към Пенанг.


Facebook/ Eastern & Oriental Express, A Belmond Train

Eastern & Oriental Express е наричан "Ориент Експрес" на Югоизточна Азия, като препратка към историческия влак, който свързва Париж и Истанбул в края на 19 век.