Ако мечтаете да обикаляте света, но да печелите сигурни доходи, може да помислите за кариера в маркетинга, технологиите или дизайна на видеоигри.

Тези области продължават да предлагат най-много възможности за дистанционна и гъвкава работа според ново проучване на FlexJobs, съобщава CNBC.

Тенденцията се запазва така от началото на пандемията.

Кариерите, свързани с образованието и двуезичната работа, също разширяват предложенията си за работа от всяка точка на планетата, отбелязва кариерният експерт на FlexJobs Кийт Спенсър.

Въпреки че все повече компании принуждават служителите си да се върнат в офиса, работодателите в тези области удвояват ангажимента си към модел на работно място без задължително присъствие в офиса или изисквания за местоположението на работниците.

Кои са най-добрите страни за експати в ЕвропаСред критериите за оценяване са условия за установяване, възможности за работа и дейности в свободното време

FlexJobs определя най-добрите компании, които наемат служители за работа от всяко място на света, като анализира своята база данни и селектира компаниите с най-голям брой обяви за работа от разстояние и гъвкаво местоположение между януари и юни 2023 г.

Всички в списъка предлагат дистанционни работни места на пълен или непълен работен ден, които нямат ограничение за местоположението и не изискват престой в офиса.

Ето попадат в ТОП 7:

 • The Wikimedia Foundation
 • Invisible Technologies
 • Cash App
 • Yodo1
 • Finixio
 • Chainlink Labs
 • Magic Media & Entertainment Group
 • Делът на търсещите работа, които се интересуват от дистанционни оферти, е нараснал до 88% през юни спрямо 80% през април, отбелязва Flexa Careers. Това е най-значителното увеличение, откакто компанията следи тази информация.

  Най-добрите плажни дестинации за дигитални номадиОт оживени курорти до неизвестни селца с девствени плажове - в Европа има богата гама от избор

  Много от работните места предлагат заплати над 100 000 долара.

  Обява за старши инженер във фондация Wikimedia например е посочена заплата в диапазона 105 309 - 163 646 долара. В обява за мениджър на платежни операции в Cash App е посочена минимална заплата от 156 400 - 184 100 долара, в зависимост от местоработата на служителя.

  Няколко компании от списъка на FlexJobs съобщават, че предлагането на гъвкави работни места им е помогнало да привлекат най-добрите таланти от цял свят.

  Приблизително половината от служителите на фондация Wikimedia например се намират извън САЩ, съобщава работодателят. Invisible Technologies съобщава, че има служители на шест континента, допълва от FlexJobs.