Мечтаете ли да се наспите?

Добре дошли в клуба.

Според нови данни на Google Trends, информацията за начините как да се наспим качествено е по-търсена откогато и да било тази година.

Потребителите се обръщат към търсачката, за да научат повече за режима на лягане, позите за сън и да разберат - "Защо съм толкова уморен през цялото време?" - въпрос, който според Google е достигнал своя връх през юни.

От тази тенденция не пропукат да се възползват хотели и уелнес курорти, които стартират програми за "сънен туризъм", простиращи се отвъд леглата с балдахин и плътните завеси, пише CNBC.

От легла с изкуствен интелект до хипнотерапевти на повикване – ето шест хотела, които осигуряват перфектен сън на клиентите си.

Хотел Zedwell, Лондон

За тези, които имат нужда да се изключат напълно от света, двата лондонски хотела Zedwell предлагат минималистични стаи, в които няма "разсейващи елементи" като телевизори, телефони и дори прозорци - според уебсайта на хотела. Стаите са със звукоизолация и системи за идеално пречистен въздух.

Три съвета за по-добър сън, дори и ако сте стресираниОчаквателното сънно безпокойство настъпва, когато човек не може да спи в нощта преди някакво важно събитие на следващия ден

Six Senses Laamu, Малдиви

Ако ви измъчва безсъние, резервирайте си уелнес програма в Six Senses Laamu, която варира от 3до 10 дни.

Според уебсайта на хотела всеки престой включва проследяване на съня, уелнес прегледи, спа процедури, медитация или дихателни упражнения и съвети за хранене. Предлагат се също йога и аюрведични процедури.

Пакетите за сън се предлагат и в избрани курорти на Six Senses в Швейцария, Фиджи, Индия, Турция и Тайланд и други.

Park Hyatt, Ню Йорк

За неспокойните спящи в Голямата ябълка Park Hyatt освежи трите си "Sleep Suites" с най-новата версия на интелигентните легла "Balance" на Bryte.

Матракът възпроизвежда звуци и използва едва доловими движения, за да приспи гостите. За да се събудите, леглото се движи постепенно в продължение на 15 минути, за да събуди бавно и безшумно блажените спящи.

Деменция, секс и инвестиции - три основателни причини да спите повечеНедоспиването на средна възраст увеличава риска от деменция с 30%, според ново проучване

Матрица от възглавници с изкуствен интелект се адаптира към движенията на тялото в реално време.

Апартаментите се предлагат и с релаксираща смес от етерични масла, както и с колекция от "книги, свързани със съня".

The Cadogan, Лондон

В партньорство с утвърден специалист по съня и хипнотерапевт, The Cadogan предлага услугата "Sleep Concierge", която включва медитация, специални възглавници, чаена смес преди лягане и субстанция, създаваща ароматен облак около леглото ви.

Ако това не е достатъчно, гостите могат да си запишат сеанс с хипнотерапевта Джил за индивидуална помощ посочват на уебсайта на хотела.

Carillon Miami Wellness Resort, Маями

На брега на океана в Маями Бийч, този курорт прилага технологичен подход към уелнес съня чрез вибрационна и звукова терапия.

Освен че разполага с матраци Bryte Balance, курортът предлага хипноза, терапии със солена вода, заредена с 800 килограма английска сол и футуристична капсула за медитация "Somadome", която съчетава цвят и звук.

В Хонконг пуснаха 5-часова автобусна обиколка за наспиванеГладните за пътувания и лишените от сън жители на Хонког може би са на път да открият идеалната екскурзия.

Sha Wellness Clinic, Аликанте, Испания

С помощта на специалиста по медицина на съня д-р Висенте Мера гостите на този луксозен хотел и уелнес клиника могат да се включат в програмата "Медицина на съня", която включва консултация за съня, нощен полиграф, изследване на налягането в дихателните пътища (или CPAP, както е известно) и тестове, които измерват показателите на съня като сърдечната честота в покой.

За всеки гост се изготвя уелнес план, който включва сесии за управление на стреса и хидротерапия.