Говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер осъди плановете на републиканците да започнат разследване за импийчмънт срещу президента демократ Джо Байдън, като нарече това начинание неоснователно, предаде Reuters.

Жан-Пиер заяви, че републиканците не са представили никакви доказателства срещу Байдън във връзка с бизнес делата на сина му Хънтър Байдън. Разследването е съсредоточено върху това дали Байдън се е облагодетелствал от бизнес сделките на Хънтър Байдън. "Това е политическа сензация", каза тя.

Маккарти започва официално разследване за импийчмънт на БайдънМаккарти казва, че „обвиненията рисуват картина на култура на корупция“ около семейство Байдън

Жан-Пиер коментира, че изглежда, че председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, най-високопоставеният републиканец във Вашингтон, е разпоредил разследването в отговор на натиска от страна на крайнодесни републикански законодатели като народната представителка Марджъри Тейлър-Грийн.

"Това е цяло упражнение как да се действа по нелегитимен начин. Става дума за преследване на президента по политически причини, а не за истината", каза тя.

Жан-Пиер посочи още, че републиканците не са открили никакви доказателства, че Байдън е направил нещо нередно, "защото президентът не е направил нищо нередно".