Стотици пътници се готвеха да потеглят от Истанбул на мечтаната почивка – круиз, който обикаля света в продължение на три години.

Планираната дата беше 1 ноември, но по-малко от две седмици преди старта, компанията Life at Sea на Miray Cruises изпрати лоши новини на пасажерите.

Според имейл, с който Insider разполага, датата на отплаване е отложена за 11 ноември.

И тази дата обаче не е съвсем реалистична, тъй като компанията все още не разполага с кораба, който ще използва за плаването – MV Lara, съобщи говорител на Life at Sea Cruises за Insider.

"Финализирането на трансфера на средства за покупката" отнема "повече време от очакваното", се казва в изявление на Life at Sea, изпратено до пътниците. В резултат на това закупуването на бъдещия кораб се забави, въпреки че компанията очаква да успее да го направи "в рамките на следващата седмица", допълват от компанията.

Все още няма официално потвърждение и кой кораб ще бъде закупен, въпреки че според търговски публикации това ще бъде AIDAaura, който в момента е собственост на дъщерно дружество на Carnival. "Не можем да коментираме предстоящи продажби на кораби", заяви говорител на Carnival пред Insider.

Няма кораб: Круизът, който никога не свършва, може да не започнеНякои пасажери ще останат без дом, ако круизът не се осъществи. Те са продали къщите, колите, имуществото и дори бизнеса си, за да пътуват

Дори след като придобиването приключи, пътниците все още няма да могат да се качат на борда. Компанията твърди, че корабът ще трябва да бъде на сух док за около 18 дни, преди да бъде пренасочен и готов за отплаване.

Вместо от Истанбул, както беше планирано по-рано, сега пътниците очакват да потеглят от Амстердам на 11 ноември или от Фрийпорт, Бахамските острови, на 21 ноември, се казва в имейла от компанията. Life at Sea допълва, че ще помогне "да се направят промени в настаняването и маршрута за сметка на Miray".

"Разбираме, че тази промяна не е желателна, но правим всичко възможно, за да се съобразим и да продължим това приключение, дори и да закъснее малко", пише Life at Sea.

Круизът, който никога не свършва, тръгва на 1 ноември от ИстанбулКруизът не е фиксиран, така че ако има нови желаещи, те могат да се запишат от следваща дестинация

Когато и ако отплава, корабът има потенциал да се превърне в перфектният вариант за много почитатели на световните круизи.

Цените на вътрешните каюти започват от малко над 115 500 долара на човек за трите години. Това е далеч по-евтина цена от наскоро обявения световен круиз на Azamara през 2026 г.

Офертата е толкова примамлива, че една от пътничките дори е продала дома си в очакване на това приключение, съобщи по-рано CNN.

За разлика от типичния световен круиз, корабът ще плава много по-дълго от няколко месеца. Life at Sea твърди, че MV Lara ще прекара 1 095 дни в плаване до 382 пристанища в 140 държави и на всичките 7 континента. След това ще продължи своето околосветско плаване по различни маршрути на всеки три години и така ще се превърне в круиз, който никога не свършва.

Корабът ще разполага с 540 каюти за 800-900 предимно американски пътници. Life at Sea твърди, че те ще имат достъп до удобства като уелнес и бизнес центрове, Starlink WiFi, болница и типични за круизните кораби удобства като басейн, ресторанти, барове и киносалон, допълва Insider.