Официалният акаунт на израелското правителство в Instagram разкритикува един от най-популярните модели и инфлуенсъри в света – Джиджи Хадид заради публикация, в която изказва позиция за войната между Израел и Хамас.

Красавицата, която по бащина линия е палестинка, сподели през уикенда в Instagram пост, който гласеше:

"Няма нищо еврейско в отношението на израелското правителство към палестинците. Осъждането на израелското правителство не е антисемитско и подкрепата за палестинците не е подкрепа за Хамас", съобщи Variety.

"Спиш ли добре през последната седмица, Джиджи?"

Това написа в отговор акаунтът на държавата Израел в Instagram в отговор на публикацията на Хадид.


"Или просто нямаш нищо против да си затваряш очите за това, че еврейски бебета са заклани в домовете им?

Мълчанието ти много ясно показва къде стоиш. Виждаме те.", пише още в публикацията.

Постът на Държавата Израел включва и редактираната публикация на инфлуенсърката, обяснява The Hill.

Преработеният текст гласи:

"Няма нищо доблестно в избиването на израелци от страна на Хамас. Осъждането на Хамас за това, което е (ИДИЛ), не е антипалестинско и подкрепата за израелците в борбата им срещу варварските терористи е правилното, което трябва да се направи."

Държавата Израел също така включи в публикацията си снимка на окървавен под с детски играчки, като написа към Хадид:

"Ако не осъдите това, думите ви не означават нищо."

Постът на Джиджи Хадид дойде седмица след този на по-малката ѝ сестра Бела Хадид, която също се изявява като модел и инфлуенсър на световно ниво.

"Мислите ми са с всички, засегнати от тази неоправдана трагедия и този конфликт, който всеки ден отнема невинни животи, твърде много от които на деца.

"Изпитвам дълбока съпричастност към палестинската борба и живота под окупация, това е отговорност, която нося ежедневно. Чувствам се отговорна и пред моите еврейски приятели да го заявя ясно, както съм го правила и преди: Макар да имам надежди и мечти за палестинците, нито една от тях не включва нараняването на евреин.

Тероризирането на невинни хора не е в унисон с движението "Свободна Палестина" и не води до нищо добро за него.

Има много сложни, лични чувства, но всеки човек заслужава основни права и сигурност; без значение от неговата националност, религия, етническа принадлежност или къде е роден.

Знам, че думите ми никога няма да бъдат достатъчни или да излекуват дълбоките рани на толкова много хора, но се моля за безопасността на невинните животи, винаги.", пише Джиджи, забранявайки коментарите под публикацията.

Смъртни заплахи за цялата фамилия

Според информация на таблоидното издание TMZ, цялото семейство Хадид е получило смъртни заплахи заради подкрепата си за Палестина.

Запознати със ситуацията източници разкриват, че всеки член на семейството, включително Джиджи, Бела, Ануар и дори родителите им Мохамед и Йоланда, са получили зловещи съобщения, които са ги накарали да се страхуват за живота си.

Заплахите са получени по различни начини, включително чрез имейли, социални медии и дори през личните им телефони, които са изтекли в интернет през последната седмица, според TMZ. Това е принудило Хадид да сменят номерата си, за да избегнат постоянните заплахи.

Източниците твърдят, че главата на семейството Мохамед Хадид дори обмисля да се обърне за съдействие към ФБР.

В сърцето на злото: Откога и защо Хамас иска да унищожи ИзраелОснована през 1987 г, Хамас е акроним на Harakat al-Muqawama al-Islamiya или

Коя е Джиджи Хадид

Джелена (Джиджи) Хадид е родена на 23 април 1995 г. в Лос Анджелис, Калифорния.

Тя е дъщеря на палестинския магнат от сектора с недвижими имоти Мохамед Хадид Алмаз и родената в Америка нидерландка Йоланда Фостър, която е бивш модел.

По-малката сестра в семейството е Бела, която също е модел, а двете имат и по-малък брат – Ануар, показва справка в Wikipedia.

Джиджи Хадид подписва договор с IMG Models през 2011. Кариерата ѝ на модел започва още когато е на 2 години, след като е открита от Пол Марчиано. Тя започва в отдела Baby Guess. За известно време спира с кариерата си, за да се фокусира над ученето. В крайна сметка продължава работата си с тях и е обявена за лице на Guess през 2012.

През 2014 г. прави своя дебют на седмицата на модата в Ню Йорк, като позира на модния подиум в шоуто на Desigual.

Джиджи е домакин на наградите „Daily Front Row's Fashion Media“, които се провеждат в Ню Йорк на 5 септември 2014 г. През декември е на корицата на Harper's Bazaar Малайзия.

Бела Хадид стана “Мъж на годината” Това е поредното доказателство, че в света на модата се осъществява голяма революция

Хадид се появява в календара на „Pirelli“ през 2015 г. Модел е в седмицата на модата в Ню Йорк, Лондон и Париж. Позира и за Пол Готие в шоуто на RTW.

През януари 2015 е обявена за новото лице на Maybelline, след като подписва договор с тях. През март е на корицата на испанското Vogue.

Участва в музикалното видео „How Deep Is Your Love“ на Калвин Харис, чиято премиера е на 6 август 2015 г. През декември 2015 г. дебютира за Victoria's Secret.

През 2017 г. Джиджи Хадид е обявена за един от най-високоплатените модели в света, като печели 20 млн. долара.

Инфлуенсър със социални каузи

През януари 2017 г., след като бившият президент на САЩ Доналд Тръмп подписва указ 13780 (известен като "мюсюлманска забрана"), Джиджи и сестра ѝ Бела протестират в масова демонстрация в Ню Йорк.

През май 2018 г. Хадид обявява, че ще работи в тясно сътрудничество с Уницеф, за да помага на децата по света. На 25 август тя отива на първата си мисия с УНИЦЕФ в Бангладеш.

През май 2020 г. Хадид и други известни личности обединяват усилията си за виртуален благотворителен тенис мач във Facebook Gaming. Организиран от IMG Tennis, всички участници получават по 25 000 долара, които да дарят на избрана от тях благотворителна организация. Хадид играе за организацията с нестопанска цел Feeding America.

20 знаменитости, които не използват истинските си именаПривлекателното и уникално сценично име е едно от най-важните неща, когато знаменитостите искат да се рекламират и да накарат обществото да ги запомни

През юни 2020 г. тя продава на търг част от дрехите си в рамките на благотворителен търг, организиран от британския Vogue, който е в полза на NHS Charities Together и NAACP.

Хадид е показвала публична подкрепа за движението "Животът на чернокожите има значение" и продължава да участва в редица благотворителни акции, дарявайки и лични финанси.

През 2022 г. Хадид обеща да дари приходите си от ревюта в есенната колекция на украинските жертви на руската инвазия и на палестинците. Списание Vogue съобщава за даренията за Украйна, но пропусна Палестина, с което получава сериозни публични критики, допълва Wikipedia.