Андреа Джамбруно, бившият партньор на италианския министър-председател Джорджа Мелони, е отстранен като водещ на телевизионното си токшоу, съобщи Reuters.

Решението е взето след скандала със сексистки коментари, които журналистът беше записан да отправя по адрес на колежки, а след това видеото беше излъчено в ефир.

Миналата седмица Мелони обяви, че се е разделила с Джамбруно, след като сатирична програма за актуални събития излъчи откъси от предаването му, в които той използва нецензурни изрази и флиртува с колежка.

След сексистки скандал в ефир: Джорджа Мелони се раздели с партньора си Партньорът й използва нецензурни изрази и се опитва да флиртува с колежка, показват записи, излъчени от Mediaset

Медийната компания Mediaset, която излъчва двете предавания, заяви е Джамбруно "съжалява за смущението и неудобството, причинени от поведението му", и се е съгласил с компанията да не води повече предаването.

Той обаче ще продължи да работи по предаването си "Diario del giorno" (Дневник на деня), като координатор зад кулисите, съобщиха от Mediaset, която е част от медийната група MFE.

Компанията е собственост на наследниците на покойния Силвио Берлускони, бивш министър-председател и политически съюзник на Джорджа Мелони, отбелязва Reuters.