В понеделник стартъпът за 3D принтиране с метал Seurat Technologies намеква за евентуално публично предлагане (IPO) в средносрочен план и съобщава, че е набрал 99 млн. долара в кръг на финансиране, ръководен съвместно от звеното за рисков капитал на производителя на чипове Nvidia.

С последния кръг на финансиране от серия С оценката на компанията се доближава до 350 млн. долара, заявява вътрешен източник пред Reuters.

"Излизането на борсата е в плановете ни. 12-18 месеца е най-ранният срок, в който бихме го обмислили, но по-вероятно е това да се случи след 24 или 36 месеца", заявява главният изпълнителен директор на Seurat Джеймс ДеМут в интервю за информационната агенция, като добавя, че приходите от кръга на финансиране ще бъдат използвани за внедряване на производствените принтери.

3D принтирана къща издържа магнитуд 9 по РихтерКъщата е построена само за 26 часа печат в продължение на 7 дни


Набирането на средства, ръководено съвместно от NVentures на Nvidia и Capricorn Technology Impact Fund, привлича и нови инвеститори - Honda Motor и Cubit Capital. В него се включват и вече съществуващи спонсори, включително Porsche и подразделенията за рисков капитал на Xerox Holdings и General Motors.

Seurat се стреми да доближи производството на части до заводите на клиентите си по целия свят с помощта на своята технология за 3D печатане на зони, захранвана със зелена енергия, в опит да преразпредели веригите за доставки и да намали емисиите.

През последните няколко години компаниите от различни индустрии в световен мащаб се стремят да диверсифицират веригите за доставки, за да намалят зависимостта си от Китай и да отговорят на опасенията за прекъсване на бизнеса с нарастването на търговското напрежение между Вашингтон и Пекин.

Стартъп прави вятърната енергия по-достъпна с роботи за 3D принтиранеТехнологията на Orbital Composites ще използва по-малко материали и значително ще намали разходите за турбини


"Моделът на Seurat за разгръщане на местни фабрики предоставя на индустрията решение за производство на части в близост до базите на компаниите и за повишаване на устойчивостта на веригите за доставки", заявява Луц Мешке, член на борда на директорите на Porsche Automobil Holding.

Seurat също така има ангажименти за доставка на 59 тона метални компоненти за турбини на Siemens Energy за период от шест години, а по-рано този месец стартъпът заявява, че е получил писма за намерения от световни производители, които надхвърлят капацитета на пилотната му фабрика в Масачузетс.

Компанията разкрива също така, че има писма за намерения от шест клиента с общ обем от 4000 тона материал, което ѝ осигурява приходи от 750 млн. долара в рамките на следващите няколко години.