Deutsche Bank планира да закрие близо половината от клоновете на Postbank до средата на 2026 г. в отговор на променящото се търсене от страна на клиентите.

Това заяви говорител на германската банка, цитиран от Reuters.

Банката планира да намали броя на клоновете до около 300 при сегашните 550, допълни говорителят.

Той заяви, че съкращенията са част от отговора на банката към нарасналото търсене на дигитални услуги в бизнеса с банкиране на дребно, като целта е в средносрочен план Postbank да се превърне в "мобилна банка".

Акциите на Deutsche Bank скачат със 7% след нетна печалба над очакваниятаБанката регистрира тринадесетото си поредно печелившо тримесечие

Около 100 от обектите ще предлагат на клиентите консултации на място в нов формат на клон, фокусиран изключително върху банковите услуги, а пощенските и куриерските услуги ще продължат да се предоставят в около 200 от обектите.

"Всички мерки скоро ще бъдат договорени с отговорните представители. Окончателният брой и местата също ще бъдат определени по време на тези разговори", добави говорителят.

Новият ръководител на отдела за частно банкиране на Deutsche Bank Клаудио де Санктис съобщи пред Financial Times, че клоновете на Deutsche Bank също ще бъдат намалени, но без да коментира повече подробности.

Deutsche Bank с добро представяне въпреки 27% спад на печалбата Банката отчита и сериозен скок на разходите

Германската банка започна придобиването на Postbank с нейните милиони клиенти през 2008 г. по време на световната финансова криза, но в продължение на години се бореше да я интегрира.

По-рано този месец германският финансов регулатор назначи надзорник на Deutsche Bank, който да следи как кредиторът се справя с проблемите с обслужването на клиенти, след като при интегрирането на подразделението на Postbank клиентите се оплакаха, че са блокирани сметките им и не могат да се свържат с кол центровете.