Според скорошно проучване на Change Research в САЩ, един от най-големите червени флагове за мъжете при запознанство е, когато отсрещната страна се идентифицира като комунист/комунистка (анкетата не уточнява сексуалната ориентация на респондентите).

Цели 64% от анкетираните американци казват, че тази политическа ориентация би ги отблъснала, съобщава CNBC.

На второ място е липсата на хобита, последвано от идентифициране като „MAGA републиканец“.

55% от жените също казват, че идентифицирането като комунист е червен флаг за тях, но намират други социално-политически позиции са по-проблематични.

Потенциален партньор да каже, че има само два пола или пък да използва слогана All Lives Matter (създаден като отрицателен отговор на движението Black Lives Matter) са двата по-големи червени флага за жените, отколкото комунизмът и липсата на хобита.

Да бъдеш „MAGA републиканец“ (поддръжник на кампанията на Доналд Тръмп Make America Great Again) обаче е най-големият проблем за жените, като 76% от тях казват, че това не е желана черта.

Резултатите от проучването показва тенденцията мъжете и жените да имат все по-различни политически възгледи.

През 2021 г. 44% от жените са се идентифицирали като либерални, докато само 25% от мъжете са го направили, според данни на Survey Center of American Life.

Преди десетилетие 30% от жените и 27% от мъжете са се определяли като либерали, посочва CNBC.

3 съвета за щастие и успех от човека, вярващ на физиката, а не на чувстватаНе е лесно да се възхищаваме на човека Мъск, но склонността му да мисли извън рамките и способността му да постига високи цели може би компенсират работната му етика

Хората, които се срещат с партньори с различна политическа ориентация, са „по-малко удовлетворени“

Тъй като тази пропаст се разширява, става все по-трудно и по-трудно e да си представим да се срещаме с някого, който съществува отвъд нея.

„Виждате „консервативен“ или „либерален“ в профил за запознанства и прикрепяте куп други вярвания към него, казва Даниел Кокс, директор и основател на Центъра за проучване на американския живот.

„Ако погледнем назад към 90-те години, имаше много умерени и либерални републиканци“, казва той. „Политическите категории не можеха да се нанесат върху идеологическите така добре, както днес. Сега вашите възгледи за абортите показват възгледите ви за еднополовите бракове и войната в Украйна“, коментира експертът.

Любовните триъгълници, които създадоха шедьоври в кинотоЗрителите имат нужда от вълнение и драма, а какъв по-добър начин има от класическия любовен триъгълник – запазена концепция на Холивуд

Политиката прониква и в ежедневните навици, казва Синтия Пийкок, доцент в колежа по комуникационни и информационни науки към Университета на Алабама. Нейните изследвания включват политическа комуникация, партийна принадлежност и поляризация.

„Политиката е свързана с това какво ядат или не ядат хората, както и с телевизионните предавания и подкаст съдържанието, което следят“, казва тя.

Пийкок наскоро публикува статия за това как политическите различия влияят на удовлетворението от връзката. Въпреки старата поговорка, че „противоположностите се привличат“, повечето хора обичат да се срещат с хора, които приличат на тях.

„От нашите изследвания установихме, че когато хората имат партньор с различни политически възгледи, те обикновено са по-малко удовлетворени от връзките си и е по-вероятно да имат интензивен конфликт“, казва тя.

Новата Първа среща: Плащаш сметката и си искаш парите, ако ти откажат втораСпоред експерти комбинацията от променящи се полови норми, популярността на приложенията за плащане и икономическия климат, затягащ бюджетите на хората, прави първата среща малко по-напрегната

Рекорд за най-кратка среща

Даниел Хъф, бивш съветник в Белия дом на Доналд Тръмп и основател на The Right Stuff, приложение за запознанства за консерватори, разказва пред CNBC, че споделянето на кариерата и партийната му принадлежност на среща е довело до известно неудобство.

Когато работи за бившия президент във Вашингтон, Хъф е в началото на 40-те. По това време той има среща с жена, която се превръща в, по думите му, „рекорд за най-кратка среща досега“. След като ѝ разказал с какво си изкарва прехраната, тя станала и си тръгнала.

„Тя дори не беше отпила глътка вино“, казва той. „Това беше двуминутна среща.“

Докато преди е бил по-отворен да излиза с хора, които имат различни политически възгледи, сега не е така, разказва още Хъф, добавяйки, че иска политическата му позиция да има по-малко значение за хората от ежедневните му навици.

Бивш CEO на Tinder: Самотата е новата епидемия, AI ще оправи товаТя прогнозира , че бъдещето ще бъде по-малко свързано с онлайн запознанствата и повече със срещите в реалния живот

CNBC разказва и за 29-годишната Алисандра Тобин от Мисула, Монтана, която се определя като „левичарка или анархистка“. Ако някой е враждебен към нейните политически възгледи, обикновено това е, защото ги свързва с комунизма, разказва тя.

„Един мъж ми каза как мрази комунистите, нарече ме „малка радикална левичарка“, сякаш не разбирам напълно самоличността си. За справка, той беше либертарианец“, споделя Тобин и добавя, че след няколко неприятни преживявания, не е толкова отворена да споделя убежденията си, освен ако не се среща хора, чиито възгледи съвпадат с нейните.