Сезонът на коледните партита в офиса започва с пълна сила.

Един от всеизвестните факти за грешките на такъв тип събития, е прекаляването с алкохол – обяснява пред CNBC Брандън Смит, кариерен треньор и терапевт.

Според него обаче, има и друга често срещана, но не толкова заклеймявана грешка, която много хора допускат по време на партитата с колеги и тя е говоренето за работа.

"Не искате да сте онзи, който анализира последната среща или проект на екипа, докато другите опитват да се отпуснат и да се забавляват, нали? ", посочва Смит.

Говорете за нещо ново, интересно, необичайно. Дори за личния си живот

Служебните партита обикновено не се провеждат в офиса.

Възползвайте се от случая, за да опознаете колегите си извън контекста на тяхната работа.

Какво да направите, ако се чувствате самотни по време на празниците?Не позволявайте тъгата да ви завладее

"Използвайте това като възможност да общувате на теми, които не са служебни. Говорете си за семейството, за това откъде е човекът или за други ваши общи интереси. Всичко, което не е специфично за работните проекти.", съветва кариерният експерт.

Това ще ви помогне да изградите по-силни връзки с колегите си - нещо, което доказано води до по-голяма удовлетвореност на работното място.

Обмислете внимателно с кого и как ще празнувате

Въпреки че коледното парти е момента, в който можете да свалите малко гарда, не правете нещо, за което после може да съжалявате.

Ето защо Смит препоръчва да отидете на празничното фирмено парти с план.

"Например: "Ще се забавлявам, но ще изпия точно две питиета", казва той.

"Решете кога ще си тръгнете. Особено когато сте на ръководни длъжности, не искате да сте последния останал, който ще сложи точка на купона".

Служители на компания получиха по $10 000 и самолетни билети за първа класаСлужителите на Spanx бяха изненадани приятно от основателя Сара Блейкли, след като Blackstone придоби мажоритарен дял в компанията за оформящо бельо

Освен това помислете с кого искате да се срещнете лице в лице. Ако има колеги в друг екип или особено зает мениджър, с които бихте искали да се запознаете по-отблизо, това е вашият шанс.

"Помислете с кого искате да прекарате време", казва Смит. "На кого искате да представите своята половинка или приятел? С кого бихте обсъдили подробности за личния си живот?"

Каквито и правила да си поставите, уверете се, че те са реалистични и се придържайте към тях.

Една грешна стъпка в корпоративната общност на Коледа, "може да бъде трудна за поправяне през цялата следваща година", допълва експертът.