Pirelli представи 50-ото юбилейно издание на световноизвестния си календар.

Проектът, подготвян в продължение на месеци и включващ списък от тъмнокожи таланти - от актьори, през спортни звезди до кралски особи, е ръководен от 28-годишния ганаец Принс Гяси, първият тъмнонокож и първият африкански фотограф, който снима фотосесията за календара в неговата дълга и легендарна история.

Начело с Идрис Елба, Анджела Басет и любимата на Pirelli Наоми Кембъл, както и със забележителното включване на Отумфуо Осей Туту II, крал на ганайския народ Асанте, календарът бележи смело и цветно отклонение от модните стандарти, отбелязва CNN.

От Джаред Лето до Брад Пит - какво се крие зад бизнеса за мъжка красота?На пазара за мъжка красота се въртят около 13.5 млрд. долара годишно. И се очаква сумата да се увеличи до 28.3 млрд. долара до 2029 г.

Гяси, един от най-младите фотографи, които са получили наградата на Pirelli, сподели в неотдавнашно интервю за CNN, че все още се чувства като дете по душа. Тази закачливост може да се види във фотографиите му.

Въпреки това, е категоричен, че на снимачната площадка е изцяло делови.

"Аз съм артист, който знае какво иска от самото начало. Декорите, сцените и костюмите ми се планират от месеци. Така че човекът, с когото снимам, се справя. Всички тези хора на снимките ми са героите. Но, ако дойдете на снимачната площадка, ще правите това, което ви кажа.", казва фотографът.

Супермоделите на 90-те отново на корица на Vogue 30 години по-късноИзображението ще се появи на кориците на Vogue във Великобритания и САЩ и съвпада с предстоящия документален филм The Super Models

Ганаецът, който започва кариерата си с iPhone по улиците на Акра на 16-годишна възраст, преживява шеметен възход през последните години, като създава кампании за Puma и Balmain, а негови творби украсяват страниците на Vanity Fair и GQ.

Темата на календара на Pirelli - "Безвремие", е възприета буквално на някои места (например Наоми Кембъл, която е застанала пред гигантски часовник в стил Дали), но Гяси казва, че тя е влязла в проекта по други начини.

Зад обектива на Хелмут Нютън: Фотографията като игра, дързост и еротика Изложбата

Гяси и преди е казвал, че иска публиката му да се пита дали гледа картина или снимка, и тук той поддържа нещата достатъчно странни. "Има тънка граница между сюрреализма и реалността - и този мост е Принс", казва той.

Гяси вече е изминал дълъг път с дръзката си фотография и неудържим хъс. Но като се има предвид темата на календара и отражението му върху времето, какъв съвет би дал на по-младото си аз, стиснало iPhone в Акра?

"Бих си казал да бъда търпелив; да дишам", казва фотографът. "Така че останете търпеливи и не спирайте да вярвате в себе си. Бъдете уверени, че всичко, което правите, е съсредоточено около общестта ви".