Американската поп звезда Тейлър Суифт, която разтърси музикалната индустрия с феноменално успешно турне, беше обявена за "Личност на годината" на списание Time, съобщиха световните агенции, цитирани от БТА.

"Голяма част от това, което Тейлър Суифт постигна през 2023 г., е неизмеримо. Тя се ангажира да придаде стойност на мечтите, чувствата и преживяванията на хората, особено на жените, които се чувстваха пренебрегвани и рутинно подценявани", казва главният редактор на списанието Сам Джейкъбс.

На 33-годишна възраст Суифт, чиято кариера започва като кънтри певица, добавя още едно признание към дългия си списък с успехи и рекорди. Нейните албуми или техните преиздадени версии често оглавяват американските класации, какъвто в момента е случаят с 1989 (Taylor's Version), който е на върха в чарта Билборд 200.

Тейлър Суифт е във фокуса на Фед заради огромните печалби от турнето ErasЦялото ѝ турне в САЩ може да генерира 4,6 млрд. долара общи потребителски разходи, което е повече от БВП на 35 държави

На фона на феноменалния успех на турнето ѝ, белязано и от скандал около продажбата на билети, концертите бяха прожектирани и в кината, а Тейлър Суифт оглави северноамериканския бокс-офис през уикенда, в който излезе концертният й филм.

Time отбелязва, че изпълнителката на хитове като Shake It Off и Cruel Summer, която наследява украинския президент Володимир Зеленски на престижната позиция, е "първият човек в областта на изкуството, обявен за "Личност на годината" заради успеха си като артист".

Лятото на женската солидарност и голямото харчене за преживяванияКак чувството за общност допринесе за успеха на филма „Барби“ и турнетата на Бионсе и Тейлър Суифт

Главният редактор на списанието посочва още, че отличието често се присъжда държавни глави или титани на индустрията, но "Тейлър Суифт е намерила начин да премине границите и да бъде източник на светлина".

"Заради това, че изгради свой собствен свят, но направи място за толкова други хора, заради това, че превърна историята си в световна легенда, заради това, че донесе радост на общество, което отчаяно се нуждае от нея, Тейлър Суифт е "Личност на годината" на списание Time, пише още Сам Джейкъбс.