Май Уилън, номер 287, взе голямата награда от $4,56 милиона по време на финалния епизод на Сезон 1 на Squid Game: The Challenge в сряда, след игра на „камък, ножица, хартия“ с високи залози.

55-годишният Уилън, който е родом от Вирджиния, игра срещу втория Фил Кейн, инструктор по гмуркане от Хавай.

Netflix обяви, че The Challenge ще има втори сезон. Кастингът вече е отворен на SquidGameCasting.com.

Squid Game: The Challenge е състезание в риалити шоу, базирано на южнокорейския хитов сериал от 2021 г. Squid Game, който също ще се завърне с втори сезон.

Куклата се завръща: Разкриха ексклузивни подробности за Squid Game 2Новият тийзър обяви участието както на завръщащите се стари персонажи, така и нови членове на актьорския състав

Риалити форматът започна с 456 играчи, които се състезаваха в поредица от игри, вдъхновени от оригиналния сериал, като имаше и допълнителни предизвикателства, изпитващи характера и стратегическите умения на участниците.

Оригиналната драматична поредица също включваше игра с 456 състезатели и джакпот, базиран на същата сума, но залозите, разбира се, бяха много по-високи и с потенциално фатален изход.

Въпреки че Squid Game: The Challenge не е въпрос на живот или смърт, сложните сцени и игри на риалити шоуто изглеждаха почти идентични с тези в сериала на Netflix.

Поредицата от 2021 г. Squid Game разказва за хора без пари, които се състезават в поредица от смъртоносни игри за огромна награда. Сериалът спечели шест Primetime Emmy за своя дебютен сезон.