Илон Мъск отвърна на публикацията на The Wall Street Journal, в която изданието се позовава на свои източници, твърдящи, че високопоставени фигури в компаниите на милиардера изразяват опасения относно това, че той употребява наркотици, включващи кокаин, LSD, екстази и кетамин.

Главният изпълнителен директор на Tesla заяви, че дори и следи от наркотици не са открити в организма му по време на три години случайни тестове, възложени от НАСА, след като той пуши марихуана в подкаста на Джо Роугън.

„След това едно смукване с Роугън, аз се съгласих, по искане на НАСА, да правя 3 години случайни тестове за наркотици“, пише Мъск в публикация в платформата си X. „Не бяха открити дори следи от каквито и да било наркотици или алкохол.“

Илон Мъск и наркотиците, които тревожат борда на Tesla и SpaceXНякои ръководители и членове на борда се опасяват, че употребата на наркотици от милиардера - включително LSD, кокаин, екстази, гъби и кетамин - може да навреди на неговите компании

Основателят на SpaceX заклейми материала на WSJ, използвайки фраза, означаваща, че нещо или някой е напълно безполезен или няма никаква стойност ("not fit to line a parrot cage for bird").