Руска туристическа агенция обещава "семейно ски пътуване до луксозен курорт" край столицата на Северна Корея Пхенян.

Това е първата реклама откакто изолираната страна затвори границите си заради Covid-19, отбелязва CNN.

Срещу 750 долара руските туристи вече могат да се запишат като първите, които ще се върнат в страната за четиридневно пътуване до ски курорта Масикрьонг, според обявата на уебсайта на руската туристическа агенция "Восток Интур".

"В Масикрьонг ще се озовете в истински рай за любителите на зимните спортове", гласи рекламата, която изтъква "чистия планински въздух и великолепните гледки".

Рекламираното пътуване до е планирано да потегли от руския пристанищен град Владивосток на 9 февруари.

Според обявата таксата покрива двупосочните полети от Владивосток до Пхенян и пътуването с автобус до ски курорта, който се намира на върха на 1360-метров връх.

Маршрутът включва и посещения на местни музеи и храмове.

Ким Чен Ун навърши 40 години (Може би)Държавните медии не потвърждават официално тази информация и продължават десетилетията на мълчание по повод рождения му ден

CNN потърси за коментар базираната в Русия туристическа агенция "Восток Интур".

Според нейния уебсайт агенцията организира редовни екскурзии до Китай, като севернокорейското пътуване е последното й допълнение.

Саймън Кокеръл, генерален мениджър на Koryo Tours, заяви, че това ще бъде първото му пътуване до Северна Корея след затварянето през януари 2020 г. Определи го като "положителен знак", но предупреди да не се предполага, че означава по-широко съживяване на туризма.

"Бих бил предпазлив в предположението, че това ще доведе до общо отваряне за всички туристи", смята експертът.

От Русия с любов: С какви подаръци си тръгва Ким от руските домакиниПушка, шапка, ръкавица на космонавт и военни дронове – които са нарушение на санкциите на ООН, са част от скъпите дарове

Северна Корея не е обявила възобновяване на туризма, но според държавната информационна агенция KCNA министърът на външноикономическите отношения Юн Джонг Хо се е срещнал с губернатора на Администрацията на морските територии на Москва Олег Кожемяко по време на посещението си в Северна Корея през декември.

KCNA съобщи, че двете страни са обсъдили "въпросите за поставяне на междурегионалното икономическо сътрудничество на по-висок етап".