Холивудската звезда Райън Гослинг благодари за номинацията за "Оскар" за филма "Барби", но заяви, че е разочарован от факта, че актрисата в главната роля Марго Роби и режисьорката Грета Гъруиг не са номинирани в съответните категории.

Гослинг е сред отличените в категорията за поддържаща мъжка роля за пресъздаването на образа на Кен в летния касоразбивач.

Номинацията е една от осемте, които филмът получи, но недоволството, че режисьорката Гъруиг и актрисата Роби не са номинирани от критиците, не стихва.

Ето и пълното изявление на Райън Гослинг, предоставено на CNN:

"За мен е изключителна чест да бъда номиниран от моите колеги заедно с такива забележителни артисти в година с толкова много велики филми.

И никога не съм си мислил, че ще го кажа, но също така съм невероятно горд, че това е за ролята на пластмасова кукла на име Кен.

Марго Роби е шокирана от емоциите на феновете заради Целта на лентата е да разбие съществуващите стереотипи за персонажа на Барби

Но няма Кен без Барби и няма филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби – двама души, които са най-отговорни за този исторически, световноизвестен филм.

Никакво признание не би било възможно за никого от участниците в него без техния талант, хъс и гениалност.

Напук на всички шансове, без нищо друго освен няколко бездушни, оскъдно облечени кукли, те ни разсмиваха, разбиваха сърцата ни, провокираха културата и твориха история.

Тяхната работа трябва да бъде призната заедно с другите достойни номинирани.

Райън Гослинг отговори на критиките, че е твърде стар за гадже на БарбиАктьорът признава през смях, че сега се чувства като отговорен

Трябва да отбележа и че съм много щастлив за Америка Ферера и другите невероятни артисти, които допринесоха с таланта си за създаването на този толкова новаторски филм.", завършва изявлението на Гослинг.

Въпреки масовото недоволство от феновете на "Барби", трябва да се отбележи, че и двете са отличени в други категории - Гъруиг за адаптиран сценарий заедно със съавтора на "Барби" и свой съпруг Ноа Баумбах, а Марго Роби е номинирана като продуцент с още трима от създателите на филма, допълва CNN.

Обявиха номинациите за „Оскар“ 2024: Ето кои са претендентите


Най-многобройни номинации за "Оскар" тази година - цели 13, събра лентата на Кристофър Нолан "Опенхаймер".

Фентъзито "Клети създания" с Ема Стоун в главната роля получи 11 номинации, драмата на Мартин Скорсезе "Убийците на цветната луна" е с 10, а "Барби" е с осем.

Церемонията по връчването на наградите "Оскар" е на 10 март, а водещ за четвърти път ще бъде Джими Кимъл.