"Ротацията ще се случи, но тя не е на всяка цена".

Това заяви в кулоарите на Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той подчерта, че ротацията ще е с мандата на ГЕРБ-СДС.

"Нали не си представяте да ходят ГЕРБ с празен мандат и след това Денков или Мария Габриел да се върне с друг, нали не си представяте да се унижим така", обясни лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави обаче, че нищо не е на всяка цена в живота, включително и ротацията. Има подписано споразумение, ГЕРБ се придържаме към него, припомни Борисов.

Премиерът Денков: Амбицията е на 6 март да има готов кабинет за ротациятаТой подчерта, че все още не са обсъждани имена за министри за предстоящата ротация

"Аз имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден чувам нови претенции и затова сега връщам темата към регулаторите – защо не бяха сменени, когато имаха мнозинство при управлението на четворната коалиция - "Продължаваме промяната", Демократична България", БСП и "Има такъв народ", попита председателят на ГЕРБ. И уточни, че той нямал отговор.

Според него министерствата на транспорта, на регионалното развитие, на икономиката, на образованието, на културата работят много добре.

"Така че има работещи министерство и затова казахме, че когато има анализ, седнем да говорим, тогава ще ви информираме", обобщи той и допълни, че предстои много сериозен разговор включително и за земеделието.

Мария Габриел отговори ще има ли смяна на министри при ротациятаИма управленска програма, а в нея има секторни политики, всеки един министър е отговорен за изпълнението на сроковете, законодателството и реформите, заяви тя

За готвената визита в САЩ на премиера Николай Денков и делегация посочи, че не знае конкретика, но Денков му е писал и предстои да се видят.

Аз не се разпознавам в думите на премиера от вчера, че някой се опитва да вземе позиции, които не му се полагат, уточни Борисов.

"Казах само, че има разточителство с летенето на самолети, че президент и премиер трябва да отидат при президент, държавен секретар", обясни той.

Министрите, които прочетох, че ще ходят, бяха преди 1-2 седмици там, продължи политикът. По думите му това, което е трябвало да се направи, за да има успешно посещение, е свършено в парламента.

"Единственото, за което предупреждавам - колегите да не си преписват това, което Народното събрание е свършило с ядрените реактори, с ядреното гориво с оръжейната помощ за Украйна, по правосъдната реформа, промените в Конституцията. Надявам се, когато отидат, това да го чуем публично и да го изговорят и там", добави той.