Някои собственици на Cybertruck твърдят, че авангардните им автомобили започват да ръждясват, след като са стояли под дъжда.

В публикации във форум за модела потребител, наречен Raxar, пише, че е получил автомобила си онзи ден и е бил предупреден, че дъждът може да доведе до ръждясване.

"Консултантът изрично спомена, че Cybertruck развива оранжеви следи от ръжда при дъжд и това изисква автомобилът да бъде полиран. Чувал съм историята за това, че никога не трябва да изваждате своя Делориан на дъжд, но просто никога не съм чел нищо за ръждата и Cybertruck."

В друг пост той разказва: "Все още не съм изчистил колата, а тя е била само два дни в дъжда.

Потребителят споделя и снимки на малки оранжеви петънца ръжда по каросерията от неръждаема стомана, за които твърди, че са направени след "измиване със сапун".

Според доставчика на метали Mead Metals неръждаемата стомана е предразположена към ръждясване в определени среди, посочва Business Insider.

Cybertruck срещу морков: Ново видео показва капаните в дизайна на пикапаГероите от YouTube канала Out of Spec Reviews използваха морков, банан, хот-дог наденички и други продукти, за да демонстрират какво може да направи новият пикап на Tesla с пръстите ви

В друга публикация във форума пише, че ръждата често се дължи на дъжд, въпреки че може да бъде причинена и от "излагане на вредни химикали, солен разтвор, мазнини или продължително пребиваване на топлина".

Потребителят на форума Vertigo3pc пише, че е закарал своя Cybertruck в сервизен център, за да го проверят.

"По време на дъжда в Лос Анджелис забелязах, че по метала се образува корозия, както са докладвали и други хора, така че реших да започна да го документирам и да го представя на вниманието на Tesla."

Собственикът на електромобила добавя, че служител на сервизния център е документирал корозията и че ще се свърже с него през следващия месец, за да я поправи, след като разполага с подходящите инструменти.

Vertigo3pc също така публикува няколко изображения на следи от ръжда по колата и добавя: "Петната определено са навсякъде в метала".

За Cybertruck от първо лице: История от Джаксънвил с българска следа

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви, че Cybertruck е "буквално куршумоустойчив" със своя "ултратвърд корпус от неръждаема стомана", когато за първи път показа електрическия пикап през 2019 г.

След това през септември той каза, че Tesla може да предложи на собствениците опция за получаване на покритие от волфрамов карбид - керамичен материал, който помага за защита от корозия.

Мъск добави, че покритието е "на практика устойчиво на надраскване за всичко".

10 дни след първите мили на Cybertruck: Разочарование от цената и пробегаИмайки шанс да се доближат до новия пикап, някои инфлуенсъри не споделиха очакваните високи оценки

В ръководството за собствениците на Cybertruck, което все още не е споделено публично от Tesla, пише, че електромобилът няма "прозрачно покритие" върху външната си каросерия от неръждаема стомана.

Видеоклипове качени от собственици показват ръководството за потребителя, в което пише:

"За да предотвратите повреда на външната част, незабавно отстранете корозионните вещества (като мазнини, масла, птичи изпражнения, смола от дървета, мъртви насекоми, петна от катран, пътна сол, промишлени отпадъци и др.”