Оценката на одобрение от световните лидери е един от важните приоритети на политическите кандидати за власт.

Но за президента на САЩ Джо Байдън, който получи "палец нагоре" от руския лидер Владимир Путин, ситуацията е различна, пише Business Insider.

Путин заяви пред руските държавни медии, че би предпочел втори мандат на Байдън пред този на Тръмп. Според него, настоящият президент на САЩ е "по-опитен" и "по-предсказуем".

Паметта на Джо Байдън си е наред. Поне според негоПрезидентът на САЩ отвърна на твърденията за пропуски в паметта, като например неспособността му да си спомни за смъртта на сина си Бо

Бившият президент не се забави да отговори на тези коментари.

"Путин всъщност ми направи огромен комплимент", заяви Тръмп на митинг в Южна Каролина.

"Той току-що каза, че би предпочел Джо Байдън за президент, отколкото мен. Ето това е комплимент. Много хора казаха: "О, боже, това е твърде лошо". Не, не, това е нещо хубаво. И разбира се, че той би казал това", продължи бившият президент.

Тръмп твърди, че Путин не иска той да се върне в Белия дом, защото би представлявал заплаха за интересите на Русия.

"Той иска Байдън, защото ще получи всичко, включително и Украйна", каза Тръмп пред участниците в митинга.

"Единственият президент през последните пет години, който не е дал нищо на Русия, е президентът, известен като Доналд Джей Тръмп."

Тръмп вади САЩ от НАТО, ако влезе в Белия дом?Според бивши негови съветници това е било на ръба да се случи през 2018 г.

По време на президентството си Тръмп беше критикуван за приятелските си отношения с Путин. Наскоро той отново предизвика полемика, като заяви, че би "насърчил" Русия да прави "каквото си поиска" със съюзниците от НАТО, които не изпълняват целите за разходи за отбрана.

Републиканските опоненти на Байдън пък се съмняват в умствените способности на президента, твърдейки, че той не е подходящ да продължи да заема поста.

Путин заяви, че не е толкова загрижен за здравето на американския си колега, колкото за политическата позиция на Вашингтон, която според него е "изключително вредна и погрешна".