Създателят на True Detective Ник Пицолато не се изказа ласкаво за сезон 4 на антологичната криминална драма на HBO.

Стартирайки през 2014 г., във всеки сезон сюжетът проследява различни детективи, които са принудени да разплитат вълнуващи и мрачни мистерии.

След като първите три сезона бяха ръководени от Пицолато, четвъртият, с подзаглавие Night Country, беше наследен от новия шоурънър Иса Лопес.

Сега, след излизането на финалния епизод, първият ръководител на сериала го разкритикува, като публикува няколко оплаквания от зрителите в историята си в Instagram.

В поредица от четири изображения Пицолато споделя различни постове на фенове, като едно от тях твърди, че в Night Country е имало негов авторски диалог, който е бил "осакатен и погрешно присвоен".

Друг зрител обръща поглед към един от по-малко обичаните сезони на сериала и пише, че "всичко е простено", тъй като последното попълнение е още по-незадоволително.

Последните две снимки показват общи критики от зрителите относно историята и героите на Night Country.

Пицолато е автор на сценария на първите три сезона и работи заедно с режисьорите Кари Джоджи Фукунага, Джъстин Лин и Джереми Солние.

За Night Country обаче той е само изпълнителен продуцент.

Непосредствено след премиерата на четвърти сезон Пицолато сподели неодобрението си, като се включи в Instagram, наричайки епизода "толкова глупав, че със сигурност не съм имал никакъв принос за тази история или нещо друго. Не може да ме обвинявате."

В отговор Иса Лопес отбеляза, че сценаристът има своето право на мнение.

Тя добави, че новият сезон е написан с дълбока любов към творчеството му, посочвайки че е направен за хората, които почитат работата му.

Кали Рейс, която участва в ролята на Еванджелин Наваро, изрази недоволството от последните постове на Пицолато, като написа в X:

"Това е адски срамно... но хей, предполагам, че ако нямаш нищо хубаво за споделяне, shit on others е новата вълна"

Създателят е получил и други негативни реакции за постовете си, което вероятно обяснява защо по-късно ги е свалил.

Въпреки това приемът на зрителите относно последния сезон също е доста противоречив, отбелязва Variety.

В сайта за рецензии Rotten Tomatoes той има оценка от критиците 91%, но тази на публиката е доста по-ниска - 61%, което предполага, че има много хора, които са съгласни с Пицолато.