След като миналото лято „Барби“ стана касоразбивач с 1,4 милиарда долара в боксофиса, сега актрисата в главната роля Марго Роби е решена да пренесе видеоиграта The Sims на големия екран.

Продуцентската компания LuckyChap, съоснована от Роби, ще бъде продуцент на филма. Режисьор ще е Кейт Херън, съобщава FastCompany.

Electronic Arts, която издава и притежава интелектуалната собственост на хитовата игра, също ще бъде продуцент и ще помага в творческите елементи на филма, който все още е в начален етап на разработка. Дори няма обявени кастинги и не е ясно дали Роби ще поеме екранна роля.

Със сигурност има някои прилики между The Sims и „Барби“. И двете до голяма степен позволяват на играчите да контролират какъв разказ искат. Във видеоиграта се избягва локализацията, като героите говорят Simlish – измислен език, който звучи като бърборене.

Разработчикът Уил Райт, създател и на няколко други игри, измисля езика, тъй като смята, че играчите ще се уморят от повтарящите се диалози. Той заяви пред Fast Company, че не е чувал за филмовата версия на играта.

Тъй като писането на сценария за филма все още е в ход, не е известно дали Simlish ще се говори широко от персонажите.

The Sims е един от най-продаваните франчайзи за видеоигри на всички времена, като от дебюта му през 2000 г. досега са продадени над 200 милиона бройки.

Това е една от първите игри от типа "пясъчник", която дава на потребителите пълен контрол върху това, което искат да правят. Повечето потребители организираха живот на своите Sims, като ги изпращат на работа и контролират социалните им контакти.

Други буквално довеждаха героите си до лудост, като оставяха печките включени или ги караха да пият обилни течности, а след това премахваха тоалетните. Примерите за садистичната креативност на част от играчите на Sims не е преувеличена, допълват от FastCompany.

Свободата, която играта дава на потребителите и високото ниво на персонализация, което предлага, не само я превръщат в хит сред феновете. В момента се работи по пета игра от поредицата, която ще бъде безплатна (с кодово име Project Rene), но все още не е обявена дата на излизане.

Въпреки че предстои The Sims за първи път да излезе на голям екран, франчайзът вече беше превърнат в риалити състезание преди четири години. TBS наблюдаваше шоуто, в което 12 състезатели участваха в предизвикателства, които бяха следващите теми на играта.