Българският тенисист в ATP Топ 10 Григор Димитров е новият глобален посланик на Payhawk – компанията, която разработва едно от водещите решения за управление на разходите за местни и международни компании в цяла Европа, САЩ и Великобритания.

Партньорството между Григор Димитров и Payhawk идва естествено - и двете имена започват пътя си от България, за да достигнат до глобални успехи, изтъкват от компанията.

Григор е първият български тенисист, спечелил титла от ATP серията, който продължава да отбелязва успехи на глобалната сцена, а Payhawk е първата компания-еднорог в страната с оценка на 1 млрд. долара, която вече има офиси в 8 държави по света. Сред клиентите ѝ са Discordia, Speedy, Decathlon, Chaos Group, HRS и Quantive.

Като част от договора за спонсорство тенис екипът на Григор ще включва логото на Payhawk, а той ще участва в различни финансови събития, организирани в синхрон с календарите на ATP и ITF. Това ще открие възможност за партньорите на Payhawk да получат по-голям достъп до българския спортист. Клиентите на Payhawk могат да очакват ексклузивни, подписани от Григор Димитров продукти като тениски, плакати, снимки, билети за тенис мачове и покани за ексклузивни срещи с тенис звездата.

"Григор е най-добрият пример за български успех на глобално ниво и най-добрият посланик на глобалната визия и амбиция, която имаме в Payhawk“, казва Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk.

„Като личност Григор е изключително успешен и носи забележителен състезателен дух, но също така той е скромен, умерен и сериозен професионалист. Той наистина олицетворява някои от уникалните ценности, които насърчаваме в културата на целия ни екип, което от своя страна допринася към нашата иновативност и към авангардните продукти, които предлагаме на пазара“, допълва Борисов. По думите му с това партньорство Payhawk ще разшири глобалните си амбиции и ще предостави на Григор цялата подкрепа, от която се нуждае, за да се представя на най-високото си ниво навсякъде по света.

Григор Димитров от своя страна казва:

"За мен е чест да застана рамо до рамо с компания, която споделя същата визия, страст към успеха и амбиция за позитивна промяна в обществото като мен. Спортът е чудесен начин за обединяване на хората и затова с нетърпение очаквам да подкрепя Payhawk да продължават невероятната си работа за създаване на повече възможности на технологичната сцена и за нейното развитие."