Барън Тръмп все още не е завършил гимназия. Но той вече се е насочил към висшата политическа лига.

В сряда вечерта Републиканската партия на Флорида избра 18-годишния най-малък син на бившия президент Доналд Тръмп за един от делегатите на Републиканската национална конвенция на щата, според копие от резултатите, цитирано от Politico.

Партията на щата избра за делегати и другите деца на Тръмп, включително Ерик Тръмп за председател на делегацията. Към тях са избрани и Доналд Тръмп-младши и Тифани Булос, бивша Тръмп, заедно със съпругът ѝ Майкъл Булос за делегати по право.

Представител на кампанията на Тръмп заяви, цитиран от Politico, че Барън "горещо се интересува от политическия процес в нашата страна".

Доналд Тръмп наскоро се оплака, че няма да може да присъства на завършването на гимназията на Барън предвид процеса му в Манхатън, свързан с плащане срещу мълчание на актриса от филми за възрастни, но съдията отстъпи и му позволи да отиде на церемонията следващата седмица в академията "Оксбридж".

Делегатите ще се явят на Националния конгрес на Републиканската партия в Милуоки през юли.

Иванка Тръмп е единствена от петте деца на Доналд Тръмп, която остава извън политиката, след като беше старши съветник в администрацията на Тръмп. Подобно на няколко други членове на семейството си, сега тя нарича Флорида свой дом.

"Имаме щастието да разполагаме със страхотна група от народни лидери, избрани служители и членове на семейство Тръмп, които работят заедно като част от делегацията на Флорида за Националната конвенция на републиканците през 2024 г.", каза председателят на Републиканската партия на Флорида Евън Пауър в изявление, цитирано от Politico.

Въпреки че в списъка има няколко членове на семейство Тръмп, той включва и лидери от цялата екосистема на републиканците във Флорида. Сред тях са длъжностни лица, които подкрепиха губернатора Рон ДеСантис, включително главният прокурор на Флорида Ашли Муди, кандидатът за председател на щата Дани Перес и кандидатът за председател на Сената Бен Албритън.

Според социологическите проучвания Доналд Тръмп води пред президента Джо Байдън във Флорида с повече от 10 пункта. Доналд Тръмп спечели щата през 2016 и 2020 г.