Търговецът на видеоигри GameStop завърши предлагането на акции, което започна преди седмица, като съобщи, че е продал максималния брой книжа, от които е регистрирал 933,4 милиона долара приходи.

Компанията заяви в петък, че възнамерява да използва приходите за общи корпоративни цели, включително потенциални придобивания или инвестиции.

Миналата седмица компанията подаде заявление до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ за продажбата на до 45 милиона акции по преобладаващите пазарни цени. Ходът дойде след едноседмично покачване на цените на акциите ѝ, напомнящо меме ралито, което разтърси пазарите в началото на 2021 г.

Това се случи заедно с отчет за предварителните резултати за първото тримесечие на GameStop, показващи очаквана загуба от $27 милиона до $37 милиона за 13-те седмици, приключили на 4 май. Загубата за същия период миналата година беше $50,5 милиона. Очаква се продажбите да достигнат 872 милиона долара до 892 милиона долара, спад от 1,24 милиарда долара през тримесечието отпреди година.

Акциите затвориха пазара с 20% надолу на 17 май и паднаха с 15% повече през текущата седмица, след като затвориха на $19 в петък.

След като пазарът затвори и GameStop разкри завършването на продажбата на акциите си, те се повишиха с 19% до $22,61.