Август може и да не е най-подходящият месец за абонамент за стрийминг услуга. До края Олимпийските игри в Париж няма да се появи нито едно хитово заглавие. След това обаче платформите трябва да наваксат и да „дръпнат“ зрителите обратно. Ето защо веднага след голямото спортно събитие започват и премиерите. А това означава нови епизоди на Emily in Paris в Netflix, Only Murders in the Building в Hulu и страшно скъпата предистория на Lord of The Rings в Amazon.

И така – за коя платформа си струва да се плати? МarketWatch отговаря със селекция на наличните и предстоящите заглавия през август.

HBO Max

На 11 август Max започва излъчването на третия сезон на Industry, история за големи пари, скандали, политика и секс. Сюжетът се върти около продажбата на акциите на голяма компания за зелени технологии, а сред участващите е Кит Харингтън от Game of Thrones. Това е разказ за амбициозни хора, които вземат ужасни решения.

Двайсет години по-късно голяма част от оригиналния актьорски състав на суперуспешния City of God се завръща на 25 август за продължение от шест епизода в City of God: The Fight Rages on.

Действието отново се развива във фавелите на Рио Де Жанейро, а героите са притиснати от престъпност и нарокбанди, куршуми и полиция. Ако продължението е добро поне колкото оригинала, си заслужава гледането.

На 4 август Max започна излъчването и на документалния филм Elizabeth Taylor: The Lost Tapes. В него холивудската икона разказва собствената си житейска история. А тя е доста различна от обичайно приетата. В пазени десетилетия записи тя нарича образа си „изкуствен“ и твърди, че докато за останалите е била актриса от ранна възраст, за себе си е била просто едно уплашено дете.

Друго документално заглавие (6 август) е свързано с американския футбол и по-точно – Hard Knocks: Training Camp with Chicago Bears. Видно от името, това е историята на чикагския отбор.

Peacock

От началото на месеца Peacock са заети предимно с отразяване на Олимпийските игри. След края им обаче започва един сериал от миналия век - Homicide: Life on the Street, пуснат през далечната 1993 г. Според мнозина това е един от най-недооценените в жанра на полицейските сериали. Сега Peacock са решили, че по-младата публика също трябва да се запознае с него.

На 18 август платформата започва излъчването и на Mr. Throwback. Това е фалшив документален филм или по-просто – игрален филм, направен да изглежда като документален. Разказва историята на измислен герой, неудчаник, който в опит да оправи живота си, се среща отново с приятеля си от гимназията. Последният е станал баскетболна звезда, а ролята се изпълнява от истинския баскетболист Стеф Къри.

The Bikeriders (9 август) с Том Харди и Остин Бътлър е друго заглавие каталога на Peacock. Този филм разказва история от „златните времена“ на рокерските клубове в САЩ, т.е. 50-те и 60-те години на миналия век. Бътлър е в ролята на дивия рокер, върху чийто живот е базиран сюжетът, а Харди е лидерът на моторджийския клуб.

Apple TV+

След три години чакане на 14 август в платформата ще се появи Bad Monkey - адаптация на криминалния роман на писателя Карл Хасен. В ролята на бившия полицай, сега здравен инспектор, е Винс Вон. Макар и без униформа той ще продължи с опитите да разкрива престъпления. Хуморът е налице, а ролята сякаш е създадена за Вон.

На 9 август започна излъчването и на The Instigators – екшън-комедия с Мат Деймън и Кейси Афлек. Героят на Деймън прави рязък завой в зряла възраст и решава да стане обирджия.

Последствията са, че не само полицията го подгонва, но и хора от криминалния свят се опитват да го убият. А пък той успява да забърка и психиатърката си в цялата история като я взима за заложник.

В края на август се очаква финалът на Time Bandits - фантастиката, в която едно малко момче с любов към историята изведнъж открива, че гардеробът му е машина на времето. Той прескача в различни епохи заедно с банда крадци. Техен водач е Лиса Кудроу, която целият свят познава като Фийби от „Приятели“.

По Apple може да наваксате и с гледането на криминалния сериал Presumed Innocent с Джейк Джиленхол в главната роля на полицай, който се оказва главен заподозрян за убийството на своя колежка, с която е имал и романтична афера. Излъчването започна през юни, а месец по-късно бе пуснат и вторият сезон.

Netflix

Netflix не излъчва Олимпиадата, но пък предлага четвърти сезон на сериал с парижки сюжет – Emily In Paris. Началото е на 15 август. За съжаление компанията отново е взела досадното решение да раздели един сезон на две – пет епизода ще бъдат пуснати през август, а останалите пет – през септември.

След като миналата година американската компания AMC, собственик на една от големите вериги киносалони, пусна част от продукцията си по Max, сега същото се случва и с Netflix. Затова в платформата ще се излъчват заглавия катo Dark Winds, сезони 1-2, Gangs of London, сезони 1-2, Fear the Walking Dead, както и Interview With the Vampire.

На 1 август започна излъчването на тийнейджърската драма A Good Girl’s Guide to Murder, а на 3 август - стендъп комедията Joe Rogan: Burn the Boats.

Колкото до филмите, в Netflix ще може да се гледат чернобелият Godzilla Minus One/Minus Color, както и режисьорската версия на Rebel Moon.

Hulu

На 27 август започва четвъртият сезон на комедията Only Murders in the Building. Този път действието се развива не в Ню Йорк, а в Лос Анджелис. А триото Стив Мартин, Мартин Шорт и Селена Гомез ще бъдат на екран заедно с Ева Лонгория, Юджийн Леви и други доказани имена от комедийния жанр.

На 12 август по Hulu започва и пети сезон на друга комедия – Solar Opposites.

Ще могат да се гледат и класики като Casino с Робърт де Ниро и Джо Пеши, както и стендъп комедията Eddie Murphy: Raw. Това шоу е записано през 1987 г., когато шегите и хуморът бяха много по-различни. Еди Мърфи е млад и абсолютно безмилостен в говоренето си.

Paramount+

Риалитито, посветено на драг кралици от цял свят „RuPaul’s Drag Race Global All Stars“, ще се излъчи в специално издание на 16 август.

Ще има и нов, последен сезон на SEAL Team, който започва на 11 август. А за любителите на екшън-анимация от 9 август започва излъчването на Tales of the Teenage Mutant Ninja Turtles.

През август се очаква финалът на хорър поредицата Evil. По план последният епизод трябва да бъде излъчен на 22 август.

И още един финал ще има в този месец – на Mayor of Kingstown с Джеръми Ренър в главната роля.

Amazon’s Prime Video

Платформата обещава нова търсачка, базирана на изкуствен интелект, която би трябвало да улесни потребителите значително. Освен това през август се очаква вторият сезон на сериала Властелинът на пръстените. Според преобладаващите мнения в първия има запомнящи се моменти, но сюжетът се развива досадно бавно.

Според различни съобщения Amazon има планове за общо пет сезона. Твърди се още, че вторият сезон е също толкова абсурдно скъп като първия, за който бяха похарчени 465 млн. долара. Въпросът е как Amazon ще оправдаят пускането на трети, ако и вторият се окаже неуспешен.

През този месец платформата пуска и нов анимационен сериал – Batman: Cape Crusader.

Очаква се и екшън-комедията Jackpot с участието на бившия кечист Джон Сина.