Анджелина Джоли преживя трогателно събитие на филмовия фестивал във Венеция в четвъртък вечер.

Носителката на „Оскар“ присъства на премиерата на новия филм „Мария“, посветен на оперната дива Мария Калас и след прожекцията беше посрещната с толкова бурни и продължителни аплодисменти, че не успя да скрие емоциите си.

Холивудската звезда беше приветствана с дъжд от овации, а почитателите и представителите на медиите видяха как дискретно избърсва сълзите си, предизвикани от реакциите на публиката и вълнението след премиерата.

Режисьорът на филма Пабло Ларайн, както и актьорите, изпълняващи главните роли в „Мария“ Алба Рорвахер и Пиерфранческо Фавино, също бяха в киносалона на фестивала във Венеция, допълва CNN.

В биографичния филм Анджелина Джоли влиза в образа на Мария Калас, една от най-великите оперни певици в света за всички времена.

Действието се развива в Париж през 70-те години, а лентата разказва за трагичния и бурен живот на Калас и хроникира последните ѝ дни.

Режисьорът Ларайн има опит с подобни продукции. Негов е и филмът „Джаки“ от 2016 г. с Натали Портман в ролята на Жаклин Кенеди Онасис и „Спенсър“ от 2021 г. с Кристин Стюарт в ролята на принцеса Даяна.

И двете актриси спечелиха номинации за „Оскар“ за своите изпълнения. Очаква се ролята на Джоли като Мария Калас да ги последва в престижното отличие.

По време на пресконференцията за филма пред медиите преди премиерата в четвъртък, Джоли заяви, че е успяла да се свърже с Калас по изненадващ начин, съобщи People.

Актрисата обясним че е усетила „онази част от нея, която е изключително фина и няма място в света с толкова емоционално открития характер, който притежава“.

„Споделям нейната уязвимост повече от всичко друго“, допълни Джоли.

За зрителите премиера на „Мария“ се очаква в Netflix на по-късна дата.