Брад Пит е обвинен, че се е държал като "раздразнително дете", което е "разграбило" френското лозе, което притежава с бившата си съпруга Анджелина Джоли.

Това става ясно от последното съдебно дело по драматичния развод на холивудската двойка, съобщи DailyMail.

Château Miraval е лозе в Прованс, Южна Франция, което Пит купува с тогавашната си съпруга Джоли за около 28 млн. долара през 2008 г. Двамата са собственици 50/50 на имота, както и на предприятие за производство на вино.

Сега обаче актьорът е обвинен, че е похарчил милиони долари от печалбата за неоснователни проекти, изграждайки звукозаписно студио и обновявайки плувен басейн. Това се твърди в съдебен иск, подаден от бившата инвестиционна компания на Джоли – Nouvel.

През 2021 г. Джоли продава своя дял в Nouvel на руски олигарх и според адвокатите това променя поведението на Пит във винарната.

Анджелина Джоли смени Брад Пит с еколог от фамилията РотшилдЗвездата е забелязана да обядва в компанията на милионера в Малибу

Според съдебния иск, видян от Financial Times, Пит се е държал като "раздразнено дете" и е участвал в "откровено заграбване на пари".

Адвокатите на Джоли упрекват актьора, че се представя за винопроизводител и добавят, че той "се занимава с илюзии, а не с пръст и грозде". Nouvel твърди в правен документ, че Пит "предприема все по-скандални действия, за да запази контрола" върху винарната и че "лишава производителя на розе от активите му".

Според Financial Times марката розе, която Пит и Джоли създават с помощта на винопроизводителя Марк Перин, е генерирала над 16 млн. долара печалба през 2022 г.


Facebook/ Miraval

Откакто двойката се разведе през 2016 г., Пит, както се твърди, е "овладял досегашния успешен план за завземане на фактическия контрол върху Château Miraval", твърдят адвокатите на Джоли в съдебното дело в Калифорния.

В новите документи актрисата е взела на прицел представянето на Пит като винопроизводител и е определила неговите амбиции като "нелепи".

"През годините, в които се твърди, че е "изградил" бизнеса, той е снимал и участвал в десетки филми, без да споменаваме безбройните му рекламни изяви, пътуванията със самолет по света за филмови премиери и холивудските партита", се казва в документите, получени от Page Six.

Макар че несъмнено е посещавал лозята, за да се възхищава на работата на френските работници, които всъщност са направили бизнеса успешен, Пит не е лозар, става ясно още от документите.

Пред Vanity Fair миналия месец бившият шеф на охраната на двойката, винопроизводители, брокери на недвижими имоти и други, запознати отблизо с престоя им в Южна Франция, разкриха ексклузивни подробности от сагата между холивудските секссимволи.

От съдебните документи става ясно, че още през 2021 г. 48-годишната Джоли и 59-годишният Пит са стигнали до споразумение, според което той ще закупи нейната половина от бизнеса, но според материала на Vanity Fair, сделката е забуксувала, когато Пит се е опитал да попречи на Джоли да говори публично за прословутия им скандал пред децата на частен самолет през 2016 г. Не след дълго Джоли продава дяла си на руския милиардер Юрий Шефлер, определян като "олигарх" от Министерството на финансите на САЩ.

Двойката е имала "взаимен и обвързващ ангажимент" към бизнеса с Chateau Miraval на стойност 160 млн. долара и се е съгласила да не продава без разрешението на другия. Според Vanity Fair Джоли твърди, че "такова споразумение никога не е съществувало".


Facebook/ Miraval

Според адвокатите на Пит, той открил, че бившата му съпруга е продала "тайно" 50-процентния си дял, когато през 2021 г. в прессъобщение било обявено, че има нови бизнес партньори.

Купувачът бил част от "свързан с Русия" конгломерат за производство на водка, оглавяван от Шефлер, който щял да използва новите си отношения, за да подобри и усъвършенства репутацията си, твърдят съдебните документи.

"За Джоли продажбата беше бизнес сделка, която тя имаше пълното право да извърши. В стремежа си да запази собственото си психическо здраве и благополучие, тя търсеше и намери това, което смяташе, че ще бъде добър бизнес партньор за Пит", твърди Vanity Fair, цитирайки запознати източници.

Пит обаче приема продажбата като предателство и опитва да се бори срещу продажбата на Шефлер, но без успех.

Битката за винарната е само поредната от редица съдебни спорове след бурния развод на двойката през 2016 г., допълва DailyMail.

В материала на Vanity Fair се отбелязва, че през 2015 г. в брака им започват да се появяват пукнатини. Те достигат точката на кипене, когато семейството се връща в САЩ от Chateau Miraval през 2016 г.

"През септември 2016 г. напрежението между тях вече кипеше от около година. Те се опитваха да запазят спокойствие и се стараеха никога да не спорят пред децата. До случката в самолета", пише Vanity Fair.

De'Longhi нае Брад Пит за рекламно лицеИталианският производител на кафе машини De'Longhi е наел звездният актьор и носител на

Ръководителят на охраната на двойката Гари Бредбъри заяви пред списанието, че за 15 години работа с Пит никога не го е виждал пиян.

В деня на полета от Ница, Франция, до Лос Анджелис, който включвал спирка за зареждане с гориво в Минесота, Пит бил "доста пиян".

"Брад беше пил и конфронтацията излезе извън контрол. Поведението му беше абсолютно погрешно, но той веднага се извини и призна, че е преминал границата", казва друг източник. Той винаги ще съжалява за това и предприе стъпки, за да се справи с проблема и да се опита да го поправи, допълва източникът.

Анджелина Джоли подава молба за развод малко след инцидента със самолета и започва дълга съдебна битка, най-вече за попечителството над шестте им деца.

Пит и Джоли се запознават през 2005 г. на снимачната площадка на филма "Г-н и г-жа Смит", където играят отегчена съпружеска двойка, която открива, че всъщност са наемници от конкурентни агенции, за да се елиминират.

Двамата се женят в Chateau Miraval през 2014 г. и отглеждат шест деца - три биологични и три осиновени, които сега са на възраст между 14 и 21 години, допълва в заключение DailyMail.