Решения за усвояване на енергия от водород, фирми за дигитално управление на паркинги, иновации за подобряване на продуктивността в земеделието, платформи за насърчаване на личностното и професионално развитие са само част от предприятията, кандидати за престижната марка „Иновативно предприятие на годината“ в двадесетото юбилейно издание на конкурса.

Желаещите да се включат в надпреварата през 2024 г. имат по-малко от седмица до крайния срок за кандидатстване - 21 октомври. Заявката се извършва по електронен път до 23:59 часа на 21 октомври 2024 г. или на сайта arcfund.net/bg/ .

Кандидатите се състезават в 8 категории, сред които пазарно лидерство, качество на живот, зелена иновация, дигитална трансформация; иновативен стартъп, иновативен мениджмънт. За да се включат в надпреварата, е необходимо фирмите да имат разработена и въведена иновация през последните 3 години.

Кандидатите преминават през многопластов процес на оценяване, който включва проучване и интервю, за да се оцени не само новостта и качеството на иновацията, но и нейното въздействие на пазарно, социално и екологично ниво.

Наградите ще бъдат раздадени на Националния иновационен форум през декември, а финалистите и победителите получават марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ - „Високи постижения в иновациите“ .

И през тази година нашите партньори София Тех Парк, Единният център за иновации на БАН, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации, Health and Life Sciences Cluster Bulgaria, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, Лидер.бг и TLL медия ще предоставят допълнителни стимулиращи награди.

Конкурсът „Иновативно предприятие на годината“ се организира от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ , АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България , с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия и София Тех Парк, със съдействието на БАИТ – Българска асоциация по информационни технологии, BESCO – Българската предприемаческа асоциация, PARAi – Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации , Health and Life Sciences Cluster Bulgaria , Artificial Intelligence Cluster Bulgaria , АИБЕСТ - Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии и Българска асоциация за управление на хората.

Profit.bg е медиен партньор на събитието.